De trends van kunststof kozijnen in 2024


Welkom terug bij weer een nieuwe blog van Ramenfabriek Op 't Hoog! We zijn hier om je op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van ramen en kozijnen. In dit blogartikel gaan we dieper in op de opwindende wereld van kunststof kozijnen en kijken we vooruit naar wat je kunt verwachten in 2024. Laten we meteen duiken in de spannende trends die de komende jaren de boventoon zullen voeren.

1. Duurzaamheid: Een Groene Toekomst

Duurzaamheid blijft een centraal thema in de bouw- en woningindustrie. In 2024 zien we een verschuiving naar kunststof kozijnen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Klanten tonen steeds meer interesse in kozijnen die zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen en die bijdragen aan een lagere ecologische voetafdruk. Ons bedrijf is al vele jaren een pionier op het gebied van verschillende duurzaamheidskwesties het gebruik van energiebesparende systemen en regeneratieve energie voor de productie. Bovendien leveren onze moderne, sterk geïsoleerde kunststof kozijnen een belangrijke bijdrage aan het bereiken van klimaatbeschermingsdoelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Onze kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoog isolerende kozijnprofielen. De combinatie met drievoudig glas zorgt ervoor dat de warmte van de woning binnen blijft. Er wordt minder energie verbruikt om de woning te verwarmen. Dat zorgt enerzijds voor minder Co2-uitstoot zorgt én anderzijds voor lagere energiekosten.

2. Kleuren trends kozijnen: Bye Bye Beige

Weg met het traditionele wit en beige! Kunststof kozijnen zullen een kleurrijke transformatie ondergaan. De kleuren trends bij kozijnen in 2024 zijn een grote variatie aan kleurenopties, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om hun kozijnen af te stemmen op hun persoonlijke stijl en de algehele uitstraling van hun huis. Kleur is niet meer weg te denken op de hedendaagse kozijnen en sfeerbepalend voor uw woning of bedrijfspand. Een goed advies en voldoende keuze hierin is dus erg belangrijk. En precies dat kunnen wij bieden! Dankzij onze eigen foliemachine en keuze uit 28 standaard kleuren en meer dan 300 overige kleuren, bieden wij de uitkomst. Standaard heb je bij ons de keuze uit 2 gladde kleuren en 26 houtnerfstructuurfolies. Deze kleuren, verschillend van afwerking,  zijn opgedeeld in 3 verschillende prijsgroepen; 2 kleuren glad, 18 kleuren basis-nerf en 8 kleuren Premium-nerf.


3. Slimme Technologieën: Kozijnen van de Toekomst

Slimme technologieën nemen de wereld over, en kunststof kozijnen blijven niet achter. Verwacht innovaties zoals ingebouwde sensoren, geautomatiseerde vergrendelingssystemen en zelfs kozijnen die bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis. Het tijdperk van 'slimme kozijnen' is aangebroken. Slimme kozijnen verwijzen naar kozijnen die zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en slimme functies om de functionaliteit, veiligheid en energie-efficiëntie van een woning te verbeteren. Slimme kozijnen kunnen worden uitgerust met sensoren voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld, de aanwezigheidssensoren kunnen detecteren of er mensen in de ruimte zijn en de verlichting automatisch aanpassen. Temperatuursensoren kunnen helpen bij het regelen van de klimaatbeheersing. Een ander voorbeeld van slimme kozijnen zijn kozijnen die voorzien zijn van automatische vergrendelingssystemen. Deze kunnen dan worden bediend via een mobiele app. Hiermee kunnen bewoners op afstand de status van de vergrendeling controleren en deze eventueel aanpassen.

4. Strak en Stijlvol: Minimalistisch Design

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof ramen of deuren heeft u de keuze tussen verschillende profielen en dus vormen van een kunststof kozijn. Minimalisme blijft een belangrijke designtrend, en kunststof kozijnen volgen deze trend op de voet. Slanke profielen en strakke lijnen creëren een modern en elegant uiterlijk dat perfect past bij eigentijdse architectuur en designstijlen. Bij Ramenfabriek Op 't Hoog heb je de keuze uit verschillende profielen: 

Cube kozijn is gebaseerd op een recht profiel dat al jarenlang favoriet is onder woningbezitters. Het heeft een eigentijdse, unieke rechte vorm en wordt uitgevoerd met een schuin aflopende onderdorpel, rechte stijlen en bovendorpel.

Trend kozijn is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en geeft u de mogelijkheid uw woning dezelfde vertrouwde uitstraling als voorheen te geven. De profielen hebben een traditionele maatvoering waardoor deze probleemloos toe te passen zijn in de huidige situatie.

Classic kozijn is al 50 jaar een toegepast systeem van technische klasse. Met een vlak en strak aanzicht, verstek hoekverbindingen en uitstekende isolatie en onderhoud eigenschappen, is ons Classic kozijn een prima alternatief voor moderne toepassingen.

City kozijn heeft de historische uitstraling van de bestaande schuiframen. Dit wordt bereikt door de bijzondere tussendorpel met verspringend glasvlak en de rechthoekige zijstijlen en bovendorpel.

De vorm van deze kunststof kozijn profielen wordt door middel van extractie verkregen en doordat de profielen bestaan uit meerdere kamers, wordt een uitstekende isolatiewaarde gerealiseerd. Eén van deze kamers wordt voorzien van een gegalvaniseerd stalen verstevigingprofiel welke het kozijn bestand maakt tegen dynamische belastingen.


5. Onderhoudsarme oplossingen: Tijd Besparen, Zorgeloos Genieten

In 2024 gaan we verder met kozijnen die weinig onderhoud vergen. Innovatieve coatings en materialen worden geïntegreerd om de duurzaamheid te verhogen en de noodzaak van regelmatig onderhoud te verminderen, zodat je meer tijd hebt om te genieten van je prachtige ramen.

Dit zijn slechts enkele van de opwindende trends die de kunststof kozijnenindustrie zullen domineren in 2024. Bij Ramenfabriek Op 't Hoog blijven we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten die voldoen aan de nieuwste normen en verwachtingen van onze klanten. Blijf op de hoogte voor meer updates en innovaties op het gebied van ramen en kozijnen!

Offerte aanvragen voor kunststof kozijnen


Snel weten wat het kost om uw kozijnen te vervangen in onze kunststof kozijnen? Stel zelf jouw offerte aanvraag samen en binnen 1 werkdag weet je het! Met ons offerte voor kunststof kozijnen heb je de keuze uit meer dan 2500 verschillende maatwerk producten. Naast deze producten zijn er vele mogelijkheden in kunststof kozijnvormen, hoekverbindingen, kleuren en accessoires. Jouw kozijnen alleen geleverd of liever ook gemonteerd hebben door onze Ramenfabriek? Geen probleem! Vul uw gegevens in en ontvang de kozijnprijzen, met of zonder montage in je mailbox.

Tot de volgende keer!

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”