KIES JE VOOR KUNSTSTOF TUINDEUREN OF EEN KUNSTSTOF SCHUIFPUI?


Met de zomer op komst, wil je de woonkamer en de tuin vaak nog meer met elkaar verbinden en daarnaast ook van veel licht in je huis genieten. Denk je na over een schuifpui of openslaande deuren, maar twijfel je nog welke keuze het beste aansluit bij je wensen? Dan is het slim om jouw wensen en de mogelijkheden van je huis en omgeving op een rij te zetten. Heb je bijvoorbeeld niet veel ruimte op je terras of balkon? Overweeg dan een schuifpui. Speelt de beschikbare ruimte geen rol? Dan kun je kiezen tussen een schuifpui of openslaande deuren. Hierna hoef je alleen nog te kiezen voor een mooie look, die past bij je woning. In deze blog gaan we alles op een ruitje zetten van zowel de schuifpui als tuindeuren zien, en natuurlijk vergelijken we alle voor- en nadelen.

DE SCHUIFPUI

Er zijn twee soorten schuifpuien waar je uit kunt kiezen als je een nieuwe pui plaatst of bestaande schuifpui vervangt, namelijk een hefschuifpui en een kiepschuifpui.

Een hefschuifpui is de meest voorkomende schuifpui en wordt bediend met deze hendel. Om de schuifpui te openen draai je de hendel zo naar boven waardoor de pui als het ware geheft wordt, nu is het schuifbare gedeelte makkelijk te verschuiven via deze onderstaande rails die in de pui zelf verwerkt zit. Naast veel licht inval heeft de hefschuifpui nog enkele voordelen zoals geen hoge opstap en beschikt over een lichte en gemakkelijke bediening. Deze hefschuifpui kom je vaak tegen bij de wat grotere doorgangen. Het schuivende deel van een hefschuifpui kan tot een breedte van maarliefst 3,40 meter geleverd worden.

Dan heb je ook nog een Kiepschuifpui. Dit type schuifpui wijkt af van de ‘normale’ schuifpui, doordat deze schuifpui zoals de naam al aangeeft, ook in de kiepstand kan worden gezet. Zo is het niet nodig om de hele schuifpui open te schuiven wanneer je de woning alleen wilt ventileren. Niet de hele pui kan worden gekiept maar vaak het schuivende deel.  Deze pui wordt vaak gekozen bij minder grote doorgangen.

Afhankelijk van de situatie stelt Ramenfabriek Op ‘t Hoog samen met jou het aantal schuivende en vaste delen uit voor in een schuifpui. Hierbij is het belangrijk om te weten hoe de binnen opstelling is en hoe je de buiteninrichting voor ogen hebt. Je wilt natuurlijk niet dat de hoekbank voor het schuivende deel staat en het zou ook jammer zijn als je vanuit de woonkamer tegen de terrastafel aanbotst die buiten staat. Het is dus van belang dat je vooraf goed nadenkt waar de schuivende delen van de schuifpui zich zouden moeten bevinden bij de aanschaf hiervan.

Schuifpuien zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren. Een schuifpui heeft afhankelijk van de uitvoering een iets modernere en strakkere  look dan tuindeuren.

TUINDEUREN

Bij een ruimere tuin of terras zijn kunststof tuindeuren dus een mooie oplossing. De deuren hebben dan voldoende ruimte om daadwerkelijk open te slaan en zijn sneller in gebruik met het openen en dicht doen van een schuifpui. De deuren zin vanuit binnenuit te bedienen door middel van een slot en kruk. Mijn collega’s kijken mee naar de situatie bij jou thuis en kiezen samen met jou de meest passende deuren uit zoals met of zonder zij- of bovenlichten, maar er zijn ook veel mogelijkheden in de uitvoering zoals roedes, borstwering maar ook rechte verbindingen of de kleur. Tuindeuren hebben afhankelijk van de uitvoering een iets klassiekere look dan een schuifpui.

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN IN KOSTEN?

Ook niet onbelangrijk is wat de kosten van beide opties zijn. Tuindeuren zijn uiteindelijk net iets goedkoper dan een schuifkieppui, maar natuurlijk is dit erg afhankelijk van de keuzes zoals verbinding, hang- en sluitwerk en de overige keuzes die gemaakt worden op het gebied van de uitvoering. Zo heb je tuindeuren vanaf ongeveer €2500,- exclusief montage en een schuifkieppui vanaf ongeveer €2600,-. Dit scheelt niet heel erg veel, dus het is verstandig om vooral naar de ruimte te kijken wat de beste oplossing is en niet alleen naar het prijsverschil.  ?

Met ons online offertesysteem kun je beide producten bekijken inclusief alle mogelijkheden. Vooral de vele mogelijkheden in uitvoeringen, opties en accessoires bepalen bij beide producten de uiteindelijke prijs.

ACCESSOIRES BIJ ZOWEL SCHUIFPUI ALS TUINDEUREN?

Bij zowel een schuifpui als bij tuindeuren kun je profiteren van verschillende mogelijkheden op het gebied van accessoires. Zo kun je bij beide een plissé hordeur gebruiken om insecten buiten te houden, én verschillende opties zonwering. Zoals bijvoorbeeld een rolluik of screenline, dit is raamdecoratie tussen het isolatieglas die ook de zon weert. Je kunt ook kiezen voor screens, maar deze zijn vaak óf open óf dicht. Wel heb je bij tuindeuren verschillende mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie, die je bij een schuifpui niet kunt gebruiken. In de online offerte aanvraag via onze site die ik je net liet zien kun je de verschillende mogelijkheden voor onze accessoires per product bekijken. 

Nu we beide producten hebben gezien en besproken kunnen we de verschillen tussen tuindeuren en een schuifpui kort op een rijtje zetten:

DE VERSCHILLEN TUSSEN TUINDEUREN EN EEN SCHUIFPUI OP EEN RIJTJE

  • Wil je ruimte besparen dan is een schuifpui de beste oplossing. Je schuift het bewegende deel eenvoudig opzij of zet deze in de kiepstand, zonder dat dit extra ruimte inneemt in de tuin of balkon. Openslaande tuindeuren nemen aan de buitenkant meer ruimte in beslag bij openen, maar heb je een groot terras? Kies dan voor openslaande tuindeuren.
  • Houd je van een klassieke look? Dan ligt de keuze voor openslaande tuindeuren het meest voor de hand. Past een strak en modern uiterlijk beter? Dan is de schuifpui misschien een betere keuze.
  • Tuindeuren zijn sneller en makkelijker in gebruik met het openen en dicht doen dan een schuifpui. Daarom adviseren wij bij maar 1 enkele doorgang naar buiten, om tuindeuren te plaatsen.
  • Tuindeuren zijn net iets goedkoper dan een schuifpui.
  • Tuindeuren hebben evenveel mogelijkheden op het gebied van zonwering maar meer mogelijkheden op het gebied van raambekleding.

HULP NODIG bij de keuze tussen een kunststof schuifpui of tuindeuren?

Iedere woonsituatie en woonwens is anders. Daarom kun je het beste even een afspraak maken in een van onze 3 vestigingen en je kunt dan bijvoorbeeld foto’s of tekeningen van de situatie meenemen. Een van onze collega’s helpt je graag verder en laat je natuurlijk alle opties zien waardoor de keuze hopelijk gemaakt kan worden. Een afspraak kan via onze website gemaakt worden op www.ramenfabriek.nl of telefonisch via 0800-0047.

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”