Kunststof kozijnen reinigen tips!


Kunststof staat er om bekend dat het weinig onderhoud nodig heeft. En dit is ook zo, vooral als je het vergelijkt met hout dat regelmatig geschuurd en opnieuw geverfd moet worden. Eén van de dingen waar kunststof zeker baat bij heeft is het reinigen ervan, zo'n twee keer per jaar. Dit is erg makkelijk en u kunt dit bijvoorbeeld combineren met het wassen en zemen van uw ramen. Maar hoe doet u dit dan precies? Lees onze blog en volg ons advies op:

Hoe maakt u uw kozijnen schoon?

U kunt uw kunststof kozijnen het beste reinigen met een handwarm sopje en een zacht doekje. Wij raden u hierbij aan om ons eigen merk reinigingspakket te gebruiken. Deze set is voorzien van een speciaalreiniger, beslagspray, afdichtingsmiddel en reinigingsdoek, kortom alles dat u nodig heeft voor schone stralende kozijnen! 
U kunt eventueel ook allesreiniger gebruiken om schoon te maken, maar maak zeker geen gebruik van agressieve reinigingsproducten, want deze kunnen uw kozijnen aantasten! Vervolgens gaat u met het natte doekje over de kozijnen heen en ze zijn weer schoon! Vergeet hierbij niet de hoekjes en de onderdorpel mee te nemen. De onderdorpel is de onderste rand van het kozijn, bij de vensterbank. Dit zijn vaak verzamelplaatsen voor vuil en spinnetjes.

Een degelijk en tijdig onderhoud uitvoeren aan uw kozijnen is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw kozijnen, daarnaast zal het er ook voor zorgen dat ze over een uitstekende levensduur beschikken van minstens 60 jaar.


Enkele tips voor het reinigen van uw kunststof kozijnen:

  • Maak nooit gebruik van agressieve reinigingsproducten zoals spiritus, remover, wasbenzine, aceton, vlekkenwater, acetaat, methyleenchloride of andere bijtende middelen want deze kunnen uw kozijnen aantasten.
  • Maak bij het reinigen van uw kunststof kozijnen nooit gebruik van een schuurspons. Een gewone, zachte doek is voldoende om het vuil mee te verwijderen.
  • Om het kunststof zo min mogelijk te belasten, raden we u aan om niet schoon te maken als het heel zonnig is.
  • Gaat u witte kunststof kozijnen schoonmaken? Dit kan uiteraard op dezelfde manier als hierboven staat beschreven.

Ventileer uw woning voor een goede gezondheid

Naast het schoonmaken is het ook belangrijk dat je je woning het hele jaar door goed ventileert. Tocht, vocht, condens- en schimmelvormingen veroorzaken gezondheidsklachten! Doordat de raamsystemen zo goed afsluiten, is regelmatige luchtverversing belangrijk en bevordert het een gezond binnenklimaat. Met ons parallel beslag is het draai-kiep raam niet alleen draaibaar en kantelbaar, maar heeft u ook de optie hebt om de raamvleugel parallel aan het kozijn te zetten. Hierdoor ontstaat er een ca. 6 mm brede luchtspleet die onder alle weersomstandigheden een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert!

Schoonmaken en ventileren zoals hierboven beschreven, zorgt voor het meest duurzame en optimale resultaat en het probleemloos functioneren van uw kozijnen. Heeft u vragen over het schoonmaken van uw kozijnen of advies hierbij nodig? U kunt ons telefonische bereiken op 0800- 0047 of neem vrijblijvend contact met ons op via ons online formulier.

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”