Verduurzamen

Vraag het de energiecoach!


In de afgelopen periode kunnen we er niet omheen: de torenhoge gas en elektriciteitsprijzen. Er wordt veelal alleen gesproken over de gasprijzen, maar de prijzen van elektriciteit stijgen net zo hard. Maak daarom nu samen met ons plannen en investeer in uw huis verduurzamen voor de toekomst.

Wij van Ramenfabriek op 't Hoog zijn ons ervan bewust dat u met alleen onze uitstekende isolerende kozijnen en beglazing, niet het maximale resultaat uit uw woning kunt halen. Verschillende oplossingen moeten elkaar aanvullen en elkaar niet in de weg te staan. Kostbare oplossingen moeten voldoende rendement opleveren. Daarom werken wij graag samen met een energiecoach. Met een uitgebreide checklist, de energierekening en woninggegevens gaat de energiecoach samen met u de woning door. De coach geeft bespaartips over wat u kunt doen om uw energieverbruik te verlagen door middel van gedragsaanpassingen, uw woning (extra) te isoleren en het rendement van bestaande installaties te optimaliseren. Daarnaast is deze energie adviseur ook gespecialiseerd in het uitwerken en afgeven van een energierapport of een energielabel voor woningen.


Energierapport

Het energie adviesrapport laat zien welke stappen u moet maken om energie te gaan besparen en eventueel daarna over te kunnen schakelen naar alternatieve energiebronnen. Om het energie-adviesrapport op te stellen, wordt eerst een energiescan van uw woning uitgevoerd. Iedere woning is anders, dus als u wilt weten wat er mogelijk is qua energiebesparing, kunnen we dat pas bepalen als we weten wat de bouwkundige kwaliteit van uw woning is. Het geven van advies voor uw woonsituatie is dus maatwerk en daarom is het maken van de energiescan van uw woning onmisbaar. Om gebruik te kunnen maken van alternatieve energiebronnen (zoals zonnepanelen of een warmtepomp) worden andere eisen gesteld aan de isolatie van uw woning. De traditionele Cv-installatie maakt uw woning snel en comfortabel warm. Andere hulpbronnen doen daar vaak veel langer over. Het is daarom belangrijk de aanwezige warmte zo goed mogelijk vast te houden. Het kost anders teveel tijd en geld om de woonruimte op temperatuur te krijgen.

Energielabel

Het energielabel geeft inzicht over hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend uw woning is. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om bij het verkopen of verhuren van de woning deze te voorzien van een energielabel volgens de NTA 8800 norm. Alleen een erkende EP-adviseur kan dit na een keuring op locatie afgeven. Onze EP-adviseurs zijn hierin gespecialiseerd en kunnen uw woning snel voorzien van een energielabel. Een energielabel is 10 jaar geldig. U heeft een energielabel nodig bij een mutatiemoment zoals verkoop, verhuur en oplevering van uw woning of appartement. Wie op zo’n mutatiemoment niet tijdig een definitief energielabel heeft laten vastellen op de woning, kan een boete verwachten. Met uw energielabel op zak kunnen potentiële kopers namelijk meteen zien of uw huis energiezuinig is. Door het inzicht dat het energielabel u geeft, levert uw woning meer op bij verkoop, krijgt u als bewoner ruimte om te besparen op de energierekening én helpt u tegelijkertijd het milieu.

Subsidies

Beslist u om uw huis te verduurzamen met vloerisolatie, isolatieglas, spouwmuurisolatie, zonneboilers of een hybride warmtepomp? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie, waarmee u een deel van de aanschafwaarde terugkrijgt. Er is voor 2022 maar liefst 228 miljoen euro gereserveerd voor het verduurzamen van woningen door de overheid. Bezit u een eigen huis dat u wilt verduurzamen? Dan kunt u putten uit de ISDE subsidie. En vanaf 2023 hoeft u niet twee maatregelen toe te passen, maar is 1 maatregel ook al voldoende! Ramenfabriek op 't Hoog neemt de subsidieaanvraag op verzoek gratis uit handen, mits u de kozijnen en beglazing bij ons afneemt natuurlijk. Wij werken hierin samen met onze partner Simpel Subsidie. Zij weten alle ins en outs van het subsidie aanvragen en verzekeren u dat er niets mis zal gaan met uw aanvraag. Het enige wat u hoeft te doen is de check en daarna het formulier invullen. U weet precies waar u aan toe bent en u krijgt de maximale garantie om de subsidie binnen te halen!

Wilt u meer informatie, een afspraak maken of heeft u vragen over de kosten van de verschillende soorten energie advies? Neem snel contact met onze energiecoach en kijk wat verduurzaming voor u woning kan betekenen!

Bel 0800-0047 of stuur een mail met uw gegevens en foto's van de woning naar ramenfabriek@opthoog.nl. 

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”