Bespaar op je energierekening met isolerende kozijnen


Isolerende kozijnen kunnen inderdaad helpen om energie te besparen en de energierekening te verlagen. Deze kunststof kozijnen zijn gemaakt van materialen met een hoge isolatiewaarde, waardoor warmteverlies wordt verminderd en koude lucht van buiten wordt buitengehouden. Isolerende kozijnen kunnen inderdaad helpen om te besparen op je energierekening. De kunststof kozijnen die wij fabriceren en monteren zijn gemaakt van materialen met goede isolerende eigenschappen. Ze verminderen warmteverlies door het voorkomen van tocht en het isoleren van de ruimte. Door isolerende kozijnen te gebruiken, kun je de energie-efficiëntie van je woning verbeteren. Ze zorgen ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en de warmte van buiten in de zomer buiten houdt. Hierdoor verbruik je minder energie om je huis te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Isolerende kozijnen met triple glas

Als je isolerende kunststof kozijnen combineert met triple glas, kan dit de energiebesparing nog verder vergroten. Triple glas bestaat uit drie glaslagen met daartussen twee lagen isolerend gas, wat zorgt voor een betere thermische isolatie dan standaard dubbel glas. Isolerende kunststof kozijnen met triple glas zijn een goede keuze als je de warmte-isolatie van je huis wilt verbeteren. Triple glas bestaat uit drie glaslagen met daartussen twee luchtruimtes of een laag gas, waardoor er meer isolatie wordt geboden dan bij enkel of dubbel glas. Samen met isolerende kozijnen zorgen ze voor een betere thermische isolatie en geluidsisolatie in huis, wat kan leiden tot energiebesparing en een comfortabeler binnenklimaat. Het is belangrijk om bij de aanschaf te letten op de kwaliteit van zowel het kozijn als het glas, zodat je zeker weet dat je de beste isolerende oplossing krijgt.

Het investeren in isolerende kozijnen kan op de lange termijn financieel voordelig zijn, doordat je energieverbruik afneemt en daarmee ook je energiekosten. Daarnaast draagt het bij aan een comfortabeler binnenklimaat en vermindert het geluidsoverlast van buiten. Het is belangrijk om een professionele installateur te kiezen die ervaring heeft met isolerende kozijnen om ervoor te zorgen dat de kozijnen correct worden geïnstalleerd en optimaal isoleren.

Dus, als je wilt besparen op je energierekening en tegelijkertijd je comfort wilt verbeteren, overweeg dan om isolerende kozijnen te laten installeren.

Isolerende kozijnen subsidie

Als we het hebben over subsidie voor kunststof kozijnen, gaat het om de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor eigenaren. Het goede nieuws is dat deze in 2023 ook aangevraagd kan worden wanneer er één verduurzamingsmaatregel wordt doorgevoerd. Voorheen kon dit enkel bij minimaal twee maatregelen.

In 2023 is € 350 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Veel mensen vragen ons hoeveel subsidie op kunststof kozijnen je kan krijgen. Het is een grote investering. Het korte antwoord is dat je geen subsidie kan krijgen op de isolerende kozijnen zelf. Alleen het isolerende triple of HR++ glas komt in aanmerking. Wel is het bij triple glas ook verplicht dat je isolerende kozijnen laat plaatsen.

Hieronder vind je een overzicht van de kosten en besparingen als je HR++ glas in het hele huis plaatst (in bestaande kozijnen). 


Hoe hoog zijn de subsidiebedragen op kozijnen?

Wanneer we specifiek kijken naar de subsidiebedragen voor kunststof kozijnen inclusief isolatieglas, dan zijn deze afhankelijk van het aantal vierkante meters en de keuze voor HR++ glas of tripleglas. 

In 2023 bedraagt de subsidie voor isolerende ramen met HR++ glas 23 euro per m2. Kies je voor tripleglas, dan komt het bedrag op 65,50 euro per m2. Dit is aanzienlijk lager dan voorgaande jaren, maar ze gelden dan ook al bij één duurzaamheidsaanpassing. De bedragen worden verdubbeld als er naast isolerend glas sprake is van nog een andere duurzaamheidsmaatregel, zoals een warmtepomp, zonneboiler of een andere isolatiemaatregel.

Er gelden een aantal voorwaarden voor de isolatiemaatregel:

  • -Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor tripleglas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K;
  • -De toepassing van HR++-glas of tripleglas moet ter vervanging van bestaand glas zijn;
  • -Het totaal aantal m2 te vervangen glas moet opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. Je ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie.

Alle specifieke voorwaarden voor de subsidie voor isolerend glas, zijn na te lezen op de website van RVO.

OFFERTE AANVRAGEN KUNSTSTOF KOZIJNEN

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je isolerende kunststof kozijnen nodigen we je graag uit in één van onze showrooms. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren. Maak vandaag nog een afspraak of wil je voor een kunststof kozijnen de prijs berekenen of direct een online offerteaanvragen dan kan dat ook.“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”