Beveilig je woning beter met de wintermaanden in aantocht


De wintermaanden brengen gezelligheid met zich mee, maar helaas ook een stijging in inbraakcijfers. De lange donkere avonden vormen een uitgelezen kans voor inbrekers om ongezien hun slag te slaan. Een goed beveiligde woning is daarom essentieel. Kunststof kozijnen van Ramenfabriek Op 't Hoog, voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), gecombineerd met Smart Home beveiliging, kunnen je woning optimaal beschermen tegen ongewenste indringers. In deze blog bespreken we hoe kunststof kozijnen kunnen bijdragen aan de beveiliging van je woning en welke maatregelen je kunt nemen om inbraak te voorkomen.

Kunststof Kozijnen en het PKVW: Een Veilige Basis voor een beveiliging in de winter

De keuze voor kunststof kozijnen van Ramenfabriek Op 't Hoog met het Politiekeurmerk Veilig Wonen biedt een solide basis voor een veilige woning. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk dat aangeeft dat een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de politie en is gericht op het verhogen van de veiligheid in en rondom woningen. Het PKVW is gebaseerd op preventieve maatregelen om de kans op inbraak te verkleinen:

Inbraakwerendheid: Kunststof kozijnen met het PKVW zijn voorzien van hoogwaardig hang- en sluitwerk. Dit maakt het voor inbrekers buitengewoon lastig om je woning binnen te dringen doordat het materiaal moeilijk te forceren is, waardoor het voor inbrekers lastig wordt om de kozijnen open te breken.
Meerpuntsluiting voor extra veiligheid Een meerpuntsluiting op kunststof kozijnen is een extra beveiligingsmaatregel die je woning aanzienlijk veiliger maakt. Bij deze sluiting worden de deuren of ramen op meerdere punten vergrendeld, waardoor het extra lastig wordt voor inbrekers om binnen te komen. Dit soort sluitmechanismen vormen een uitstekende aanvulling op de al sterke eigenschappen van kunststof kozijnen.
Duurzaamheid en Kwaliteit: Kunststof kozijnen zijn duurzaam en vervaardigd uit hoogwaardig materiaal. Hierdoor zijn ze niet alleen bestand tegen inbraakpogingen, maar ook tegen de weersinvloeden van de winter.
Deskundig Advies: Bij Ramenfabriek Op 't Hoog kun je vertrouwen op deskundig advies. Het team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste kozijnen die passen bij jouw wensen en de beveiliging van je woning.

beveiliging kunststof kozijnen


Smart Home Beveiliging in je woning

Naast hoogwaardige kunststof kozijnen kun je de beveiliging van je woning naar een hoger niveau tillen met slimme smart home beveiliging. Ramenfabriek Op 't Hoog biedt een assortiment aan smart home producten via de webshop. Een smart home, ook wel een slimme woning genoemd, maakt gebruik van geavanceerde technologie om verschillende aspecten van je huis te automatiseren en te controleren via een centraal systeem, vaak een app op je smartphone of tablet. Hieronder bekijken we enkele mogelijke smart home producten die je op onze webshop kunt vinden en waarom deze waardevol kunnen zijn voor jouw woning:

Deur- en raamsensoren: Koppel sensoren aan je kunststof kozijnen en ontvang direct een melding op je smartphone wanneer een deur of raam ongeautoriseerd geopend wordt.
Beveiligingscamera's: Plaats beveiligingscamera's op strategische plekken rondom je woning. Deze camera's bieden real-time monitoring en notificaties bij verdachte activiteiten.
Smart Home Deursloten: dit zijn deursloten met pincode, vingerafdruk of smartphone-toegang waardoor je een sleutel loze toegang tot je huis hebt, waardoor je geen fysieke sleutels meer nodig hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om toegang te verlenen aan anderen en hun toegang te beheren.

De combinatie van deze slimme producten biedt niet alleen gemak, maar ook een efficiënte en veilige manier om je huis te beheren. Je kunt ze integreren in een centraal smart home-systeem en van daaruit je woning volledig aanpassen aan je voorkeuren en behoeften. Met een assortiment aan deze slimme producten kun je jouw woning transformeren tot een intelligent, geautomatiseerd en veilig thuis. Kortom, met kunststof kozijnen van Ramenfabriek Op 't Hoog voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de integratie van smart home beveiliging, ben je optimaal voorbereid op de wintermaanden en blijft je woning veilig en beschermd.

Aanvullende maatregelen voor extra beveiliging

Naast het kiezen voor kunststof kozijnen met het PKVW, zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om je woning extra te beveiligen:

Verlichting en bewegingssensoren: Naast het investeren in solide kozijnen en glas, is goede verlichting rondom je huis van groot belang. Beweging gestuurde verlichting schrikt inbrekers af en vergroot het gevoel van veiligheid. Plaats deze verlichting op strategische plekken rondom je woning, zoals bij de voordeur, achtertuin en andere toegangspunten.

Sociale betrokkenheid en alertheid: Tot slot is het essentieel om betrokken te zijn bij je buurt en alert te zijn op verdachte situaties. Vorm een buurtwacht of sluit je aan bij een buurtvereniging. Een hechte buurt waarin mensen op elkaar letten, kan inbraken helpen voorkomen.

Kortom, kunststof kozijnen van Ramenfabriek Op 't Hoog met het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn een slimme investering in de veiligheid van je woning. Door te kiezen voor deze kozijnen en aanvullende maatregelen te treffen, creëer je een veilige en geruststellende leefomgeving, niet alleen tijdens de wintermaanden maar het hele jaar door.

ajax alarm systeem met sensoren
smart home bold deur


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”