Creëer extra ruimte in je woning met een dakkapel op maat


Wat is een dakkapel? Een dakkapel is een uitbreiding van je woning op zolder, waardoor je meer ruimte krijgt. Dakkapellen zijn er in allerlei soorten en maten, dus je kunt altijd een dakkapel vinden die perfect bij jouw huis past. Kunststof dakkapellen zijn een relatief nieuw product op de markt en bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele houten dakkapellen. Kunststof dakkapellen zijn lichter en eenvoudiger te installeren, en ze zijn ook veel onderhoudsvriendelijker. Bovendien zijn kunststof dakkapellen vaak goedkoper dan houten dakkapellen, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor budgetbewuste consumenten. Of het nu gaat om het renoveren of verbreden van een bestaande dakkapel of het plaatsen van een compleet nieuwe dakkapel, met of zonder binnen afwerking en accessoires, wij maken onze dakkapellen altijd op maat.

Met een dakkapel extra ruimte creëren

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, krijg je meteen veel meer ruimte in huis. De schuine dakranden worden breder en hoger uitgebouwd zodat je ineens meer licht en ruimte krijgt op zolder. Je kunt deze ruimte gebruiken als slaapkamer, werkkamer, hobbykamer of gewoon als extra opbergruimte. Met een dakkapel op maat wordt er dus gelijk extra ruimte gecreëerd waardoor je meer leefruimte krijgt in je woning en meer licht. Een dakkapel geeft dus direct extra ruimte. 

Wanneer is het verstandig om een dakkapel op maat te laten plaatsen?

Als je woning toe is aan een renovatie of uitbreiding, is het verstandig om een dakkapel te laten plaatsen. Zo kun je op een redelijke eenvoudige manier profiteren van de extra ruimte in huis. Ook als je kinderen groot worden, kan een dakkapel erg handig zijn. Een dakkapel op maat laten plaatsen is ook geen onverstandige keuze als de bestaande dakkapel aan renovatie toe is, doordat deze bijvoorbeeld rot is of als de kleur van de kozijnen niet naar je wens is. Onze nieuwbouw kunststof dakkapellen worden traditioneel en volledig naar de wens van de klant  door ons opgebouwd. Standaard worden deze aan de buitenzijde voorzien van een overstek, kunststof dakbedekking, afvoer en volkern platen. Indien gewenst kunnen deze aan de buitenzijde ook voorzien worden van kunststof rabat- en boei-delen. Ook kun je zelf de indeling van het kozijn bepalen en leveren we verschillende accessoires zoals; horren, raamdecoratie, zonwering en zelfs airco's voor uw nieuwe dakkapel.

Bestaande dakkapellen kunnen door ons volledig worden gerenoveerd. Ten opzichte van een nieuw te plaatsen dakkapel bespaart u hierbij kosten, door de huidige dakkapel, die verder in goede staat verkeert, onderhoudsarm en isolerend te maken.

Wat kost een kunststof dakkapel?

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal dat je kiest. Een kunststof dakkapel is vaak goedkoper dan een dakkapel van hout. Ook de plaatsing kan de prijs beïnvloeden, want als je bijvoorbeeld een dakgoot moet vervangen, kost dat extra geld. Maar het ligt natuurlijk vooral aan het formaat van de dakkapel zelf wat de kosten maakt. Zo kun je kiezen voor een tamelijk kleine dakkapel vanaf ongeveer 1 meter af te nemen tot wel een dakkapel van 6 meter breed over de gehele breedte van je woning. Bestaande dakkapellen kunnen ook door ons volledig worden gerenoveerd. Ten opzichte van een nieuwe dakkapel te plaatsen bespaar je hierbij kosten, door de huidige dakkapel, die verder in goede staat verkeert, onderhoudsarm en isolerend te maken. Of dat mogelijk is zal een van onze collega’s met je bespreken. Zo heb je een complete nieuwe dakkapel op maat vanaf €4800,- en betaal je voor een renovatie van een dakkapel vanaf €1710,-.

OFFERTE AANVRAGEN kunststof dakkapel op maat

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je kunststof dakkapel op maat nodigen we je graag uit in één van onze showrooms. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren. Maak vandaag nog een afspraak of wil je voor een kunststof dakkapel op maat direct een offerte aanvragen dan kan dat ook.

Dakkapel op maat
extra ruimte met dakkapel


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”