Kiest u voor kunststof openslaande deuren of een kunststof schuifpui?


Wilt u de woonkamer en de tuin echt met elkaar verbinden en daarnaast veel licht in huis? In dat geval zou je kunnen kiezen voor openslaande deuren of een schuifpui. Beide een mooie en betaalbare oplossing, maar hoe maak je nu de beste keuze hierin?  

In deze blog gaan we wat verder in op deze mogelijkheden en vertellen we de voor- en nadelen, zodat u straks de beste keuze kunt maken. Natuurlijk kunnen we u op een van onze vestigingen ook informeren over de mogelijkheden.

Een schuifpui bespaart ruimte

Als u een kleinere tuin heeft, is een ruimtebesparende schuifpui vaak beter, want de beschikbare ruimte wordt altijd kleiner met openslaande deuren. Afhankelijk van uw situatie stellen we twee, drie, of vier panelen voor in een schuifpui. Hierbij is het belangrijk om te weten hoe uw binnen opstelling is en hoe u de buiteninrichting voor ogen heeft. U wilt natuurlijk de hoekbank niet voor het schuivende deel hebben staan straks en het zou ook jammer zijn als u vanuit uw woonkamer tegen de terrastafel aanbotst die buiten staat. Het is dus van belang dat u goed nadenkt waar de schuivende delen van de schuifpui zich zouden moeten bevinden.

Schuifpuien heb je in verschillende soorten:

Er zijn twee soorten waaruit je kunt kiezen als je een nieuwe pui plaatst of bestaande schuifpui vervangt:

Kiepschuifpui: Dit type schuifpui wijkt af van de ‘normale’ schuifpui, doordat deze schuifpui zoals de naam al aangeeft, in de kiepstand kan worden gezet. Zo is het niet nodig om de schuifpui open te schuiven wanneer je de woning wilt ventileren.

Hefschuifpui:
Een hefschuifpui tref je vaak aan bij de wat grotere doorgangen. Het schuivende deel van een hefschuifpui kan tot een breedte van maar liefst 3,40 meter geleverd worden. Kenmerkend voor een hefschuifpui is dat de rails in de kozijnen verwerkt zit. Een hefschuifpui heeft geen drempel en beschikt over een lichte en gemakkelijke bediening.

Openslaande deuren met roedes of glas-in-lood

Openslaande deuren, ook wel tuindeuren genoemd, zijn dubbele naar buiten opendraaiende deuren. Bij een ruimere tuin of terras zijn kunststof tuindeuren ook een mooie oplossing. De deuren hebben dan voldoende ruimte om daadwerkelijk open te slaan. Ook kijken we of zij- of bovenlichten mooi zijn met tuindeuren. In een jaren ’30 woning zie je dat vaak, vooral in combinatie met glas-in-lood. Dat kunnen we tussen het isolatieglas terug laten komen. Ook kunnen roedes op of tussen het glas een mooie uitstraling aan uw woning geven.

Wat zijn de verschillen tussen openslaande deuren en een schuifpui?

Hierbij de verschillen tussen een schuifpui en openslaande deuren op een rijtje:

  • Wil je ruimte besparen dan is een schuifpui de beste oplossing. Je schuift de deur eenvoudig opzij of zet deze in de kiepstand, zonder dat dit extra ruimte inneemt in de tuin of balkon. Openslaande deuren nemen daarentegen wel de nodige ruimte in.
  • Heb je een groot terras en wil je het liefst een grote doorgang? Kies dan voor openslaande tuindeuren.
  • Houd je van een klassieke look? Dan ligt de keuze voor openslaande tuindeuren het meest voor de hand.
  • Past een strak en modern uiterlijk beter? Dan is de schuifpui ook een goede keuze.
Openslaande kunststof tuindeuren en een kunststof schuifpui


Wat zijn de verschillen in kosten?

Ook niet onbelangrijk is wat de kosten van beide opties bedragen. Natuurlijk is dit erg afhankelijk van de keuze van de materialen en de overige keuzes die u maakt op het gebied van de uitvoering.
Hieronder ziet u de vanaf prijs inclusief montage, schuifpui/openslaande deuren en btw. Het gaat om een schuifpui en openslaande deuren in kunststof uitvoering. De meest gebruikelijke breedte voor een schuifpui is 3 meter breed. Voor openslaande deuren is dit 2,5 meter breed.

Type pui                                                   met HR++ glas        met HR triple glas
Schuifpui (3 m breed)                               €3500,-                        €3750,-   
Openslaande deuren (2,5 breed)             €3650,-                        €3850,-   

Screenline zonwering

Bij zowel een schuifpui als bij tuindeuren kunt u profiteren van de mogelijkheden van Screenline. Dit is raamdecoratie tussen het isolatieglas die ook de zon weert. U kunt ook kiezen voor screens, maar deze zijn vaak óf open óf dicht. Met Screenline speelt u (elektrisch of handbediend) met het licht dat u al dan niet doorlaat. In de aanvraag van een offerte heeft u verschillende mogelijkheden voor zonwering.

Maak een afspraak in een van onze vestigingen

Iedere woonsituatie en woonwens is anders. Daarom kunnen wij naar u toekomen of kunt u een van onze vestigingen bezoeken. U ontvangt van onze adviseur een professioneel advies inclusief vrijblijvende offerte. Maak uw afspraak hier. 

Liever geen afspraak, maar wel snel een offerte?

Met ons online offertesysteem heeft u de keuze uit meer dan 2500 verschillende maatwerk producten. Van kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien, tot dakkapellen, erkers en lichtstraten. Naast deze producten zijn er vele mogelijkheden in uitvoeringen, opties en accessoires. Begin uw aanvraag hier, vul uw gegevens in en ontvang de kozijnprijzen, met of zonder montage binnen 1 werkdag in uw mailbox. Geen persoonlijk contact, extra veilig dus! 

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”