Kunststof kozijnen prijzen


De prijs van kozijnen wordt door veel verschillende factoren beïnvloed, zoals bijvoorbeeld het formaat van uw kozijnen, het soort raam (vast of draai-kiep bijvoorbeeld) en de kwaliteit van het glas. Maar ook de kleur, accessoires, beslag of verbinding kunnen een enorm verschil geven in de prijs. In deze blog leest u meer over kunststof kozijnen prijzen.

Wat kosten kozijnen

Voordat u nieuwe kozijnen laat plaatsen in uw woning, wilt u natuurlijk eerst weten wat nieuwe kozijnen kosten. Zoals hierboven al beschreven is, zijn er verschillende factoren die de kosten voor kozijnen beïnvloeden. De kosten voor kozijnen variëren daardoor enorm. Een kozijn dat open kan is bijvoorbeeld duurder dan een kozijn met vast glas. Maar ook de verbinding of de kleur kan de prijs beïnvloeden.  

Waaruit bestaan kozijnen prijzen?

Om je een duidelijker beeld te geven hoe deze prijzen zijn opgebouwd gaan we nog iets dieper in op de keuzes die gemaakt dienen te worden bij het kiezen van de kozijnen en welke invloed ze hebben op de prijs. De prijzen voor het maken en het plaatsen van kozijnen zijn ook al opgebouwd uit meerdere kosten: 

opbouw kosten kozijnen

Materiaalkosten: Het grootste gedeelte van de prijs van de kozijnen zit in de materiaalkosten
Arbeidskosten: De arbeidskosten worden bepaald door het aantal uren dat onze vakmannen werken aan de kozijnen. Niet alleen het zetten en monteren valt hieronder, maar ook het maken van de kozijnen in onze eigen fabriek. Denk hierbij o.a. aan het lassen, befoliën en het gereed maken. 

Welke keuzes hebben invloed op de kozijnen prijzen?

Gaat u nieuwe kozijnen kopen, dan heeft u dus meerdere keuzes te maken die alle invloed hebben op de prijs. Bovenstaande informatie liet al zien dat de totaalprijs uit zowel arbeid als materiaal bestaat, maar de keuzes binnen het materiaal zijn doorslaggevend in de prijs. Deze kostenpost zullen we dus nog iets verder opsplitsen: 

Keuze 1: Het materiaal 

Er zijn 3 soorten kozijnen materialen (kunststof, hout en aluminium) waar je bij de aanschaf een keuze in zult moeten maken. Door de verschillende kozijnen te vergelijken, krijgt u een goed beeld van het materiaal dat het best bij uw woning past. Onze focus ligt uitsluitend bij het produceren van de beste kunststof kozijnen. Kunststof is de goedkoopste keuze van de 3 soorten en het is een hele duurzame investering met de langste levensduur, wel 50 jaar. Je hoeft ze ook niet te schilderen en ze kunnen niet gaan rotten. Daarbij werken ze zeer isolerend. In deze blog zullen we het bij “kozijnen” vanaf nu dus over kunststof kozijnen hebben. 

Keuze 2: Het soort glas

Wat heeft u aan een kozijn zonder glas? De keuze voor glas heeft ook invloed op de kozijnen prijzen. Ook bij ons heeft u de keuze uit verschillende soorten glas. Bekijk in onderstaande tabel een overzicht van de verschillende soorten glas en de gemiddelde prijzen.

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Enkel glas             Slecht                   €15 per m2
Dubbel glasVoldoende€30 per m2
HR++ glasGoed€45 per m2
Triple glasUitstekend€75 per m2

Keuze 3: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes zijn er ook extra’s die je huis verrijken:

Verbindingen

Kunststof kozijnen worden gemaakt door de hoeken aan elkaar te smelten, ook wel lassen genoemd. Hier zijn verschillende opties in die ook allemaal een eigen prijs met zich meebrengen. Zo is een verstek (schuine) verbinding de goedkoopste optie en is retro de duurste optie.

V-Perfect: Zowel aan de binnen- als buitenzijde een schuine verstek verbinding zonder lasnaad.
Vintage: Het kozijn wordt aan de buitenzijde recht afgewerkt en aan de binnenzijde schuin in verstek. 
Retro: Binnen en buiten een rechte hoekverbinding, zoals tot voor kort, alleen houten kozijnen deze kende.


Kleur van de folie:

Daarnaast kunt u bij ons ook nog kiezen uit verschillende houtnerfen. U kunt natuurlijk ook voor glad beige of wit kiezen maar de mooiste afwerking krijgt u met een kozijn dat een folie met houtnerf bevat. We hebben hierin onderscheid in de basis-nerf en in de premium houtnerf. De premium houtnerf is niet alleen grover, maar ook matter waardoor deze nog natuurlijker overkomt dan bijvoorbeeld een gladde of basis-nerf afwerking.

Overige accessoires:

De belangrijkste elementen die de prijs van kunststof kozijnen bepalen hebben we nu benoemd. Natuurlijk zijn er vele andere opties die de prijs nog verder uiteen kunnen brengen. Zo heeft verschillende mogelijkheden in de keuze van beslagsoorten, maar ook bijvoorbeeld in het wel of niet plaatsen van een rooster in het kozijn. Probeer bij het vergelijken van offertes goed te kijken of bovenstaande keuzes en het materiaal overeenkomt in beide offertes. Anders vergelijkt u appels met peren en dat zal niet de bedoeling zijn.

Indien u na bovenstaande blog benieuwd bent wat het kost om uw eigen woning van nieuwe kozijnen te voorzien, dan willen we u nog op een belangrijke eerste keuze wijzen. Op onze website maken we namelijk onderscheid tussen standaard kunststof kozijnen en maatwerk kunststof kozijnen:

Standaard kozijnen

Onze standaard kunststof kozijnen zijn de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar basiskozijnen van een goede kwaliteit. Dit zijn dus de meest simpele en dus goedkoopste kozijnen die wij kunnen maken maar hebben wel dezelfde eigenschappen en kwaliteit als de duurdere kozijnen. Het verschil zit puur in de afwerking van het kozijn. Alle standaard kozijnen zijn voorzien van een standaard profiel, hang- en sluitwerk, kleuren en HR++ beglazing. Juist deze standaard modellen zijn gemakkelijk online in onze webshop te bestellen.

Maatwerk kozijnen

Wilt u toch liever een luxere uitstraling en afwerking dan kunt u kiezen voor maatwerk kozijnen. Met ons aanbod van maatwerk kozijnen heeft u namelijk de keuze uit meer dan 2500 verschillende producten voor zowel nieuwbouw als renovatie. Naast deze producten zijn er vele mogelijkheden in kunststof kozijnvormen, hoekverbindingen, kleuren en accessoires. De prijzen van deze kunststof kozijnen kunt u makkelijk en snel aanvragen via onze Offerte-Tool. 

In onderstaande tabel kunt u een snelle vanaf prijs zien en het verschil daarin tussen standaard of maatwerk kozijnen:

Kunststof kozijnPrijs standaard gladPrijs op maat glad
Vast glas kozijn      vanaf €119,-                  vanaf €151,-
Draaikiep kozijnvanaf €303,-  vanaf €364,-  
Voordeurvanaf €1.680,-  vanaf €1.708,-  
Achterdeurvanaf €1.103,-  vanaf €1.193,-  
Schuifkiep puivanaf €1.925,-  vanaf €1.998,-  

Meer informatie over onze producten en de verschillende keuzes hierin, kunt u uitgebreid teruglezen op onze website. En natuurlijk kunt u ook veel teruglezen bij het Informatie icoontje in de offerte-tool. Mocht u er niet uitkomen, dan nodigen wij u van harte uit in een van onze vestigingen of maak een afspraak bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken met een van onze adviseurs. 

Vraag hier direct een offerte aan voor kunststof kozijnen: 

Offerte kunststof kozijnen aanvragen
“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”