Met nieuwe zonwering hou je de warmte goed buiten deze zomer


De zomer staat voor de deur, en dat betekent vaak hoge temperaturen en veel zonlicht. Voor veel mensen is het dan ook belangrijk om de warmte buiten te houden, zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van de juiste zonwering. Maar welke zonwering houdt eigenlijk de meeste warmte tegen? In deze blog verkennen we verschillende soorten zonwering voor buiten en ontdekken we welke het meest geschikt is om de hitte buiten te houden.

Rolluiken

Rolluiken zijn een populaire vorm van zonwering en bieden meer dan alleen bescherming tegen de zon. Ze houden ook geluid en kou buiten. Maar hoe effectief zijn ze eigenlijk in het tegenhouden van warmte? Rolluiken zijn zeer efficiënt in het blokkeren van zonlicht en warmte, vooral als ze van materiaal zijn gemaakt dat goede isolerende eigenschappen heeft, zoals aluminium. Door rolluiken te sluiten tijdens de warmste uren van de dag, kunt u de hitte aanzienlijk verminderen in uw huis of kantoor.

Screens

Screens zijn een andere populaire keuze voor zonwering buiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals polyester en glasvezel, en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Screens zijn effectief in het tegenhouden van zonlicht en warmte, terwijl ze nog steeds een zekere mate van zicht naar buiten bieden. Door screens te gebruiken aan de buitenkant van ramen en deuren, kunt u de hitte buiten houden terwijl u toch kunt genieten van natuurlijk licht en uitzicht.

screens zonwering


Markiezen

Markiezen zijn klassieke zonweringen die zowel functioneel als decoratief zijn. Ze bestaan uit een frame bedekt met stof en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Markiezen zijn vooral effectief in het tegenhouden van direct zonlicht, wat helpt om de temperatuur binnen te verlagen. Door markiezen te gebruiken boven ramen en deuren, kunt u niet alleen de warmte buiten houden, maar ook een vleugje elegantie toevoegen aan uw buitenruimte.

Onze conclusie om de warmte deze zomer buiten te houden:

Als het gaat om het buiten houden van de warmte deze zomer, zijn er verschillende opties beschikbaar als het gaat om zonwering. Of u nu kiest voor rolluiken, screens, markiezen of een andere vorm van zonwering, het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en installatie om de beste resultaten te behalen. Met de juiste zonwering kunt u niet alleen de hitte buiten houden, maar ook energie besparen en uw leefruimte comfortabeler maken tijdens de warme zomermaanden.

Wil jij de warmte buiten houden?

Een comfortabel binnen klimaat in de zomer en een goede isolatie in de winter is erg belangrijk, dat beseffen wij als Ramenfabriek als geen ander! Speciaal daarvoor hebben wij een aanbod van onze zonwering, voor verhoging van jouw wooncomfort online gezet in onze webshop!

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”