Verkeerd ingemeten kunststof kozijnen: wat moet je doen?


Met een beetje ongeluk heb je het ook wel eens ervaren: verkeerd ingemeten kozijnen. Een verkeerd ingemeten kozijn kan vervelende consequenties hebben. Doordat de kozijnen niet goed aansluiten kan het ook in huis gaan tochten of kan het kozijn in zijn geheel niet eens worden geplaatst.

Verkeerd ingemeten kunststof kozijnen voorkomen

Bij het kopen van nieuwe kozijnen is het dus belangrijk dat je de juiste afmetingen doorgeeft aan jouw leverancier. Verkeerd ingemeten kozijnen kunnen ertoe leiden dat de kozijnen in de verkeerde maat geleverd worden en moeten worden aangepast of opnieuw moeten worden gemaakt. Dit zorgt weer voor hogere kosten en daar zit niemand natuurlijk op te wachten. Het opmeten van kozijnen is echter geen hele eenvoudige klus en als je niet weet waar je op moet letten, kun je het al snel verkeerd doen.

Hoe worden kozijnen ingemeten?

Het inmeten van kozijnen wordt gedaan door het kozijn zowel horizontaal als verticaal te meten. Voor beide geldt dat aan de buitenzijde gemeten moet worden en dat de maten van muur tot muur en met de juiste aftrek, worden genomen. Het is van groot belang om de juiste maat te hebben en daarom is het verstandig om op drie verschillende plekken te meten (boven, midden en onder). Hierbij is de kleinste maat leidend. Verder is het bij verticaal inmeten belangrijk om rekening te houden met een eventuele raamdorpel. Indien deze aanwezig is en meegenomen wordt bij het meten, moet er namelijk nog één centimeter van de maat afgehaald worden. Bij het verkeerd inmeten van kunststof kozijnen zullen er problemen tijdens de montage ontstaan en deze willen we natuurlijk verkomen. 

Verkeerd ingemeten kunststof kozijnen

Kozijn inmeten door professionals

Bij verkeerd ingemeten kunststof kozijnen die iets te veel of te weinig speling hebben door dat het verkeerd ingemeten is, is het al niet meer mogelijk om het kozijn te plaatsen. Je doet er daarom verstandig aan om jouw nieuwe kozijnen in te laten meten door een professional met de nodige ervaring. Het meest voor de hand liggende is om dit te laten doen door het bedrijf waar je de kozijnen koopt, dit zorgt voor zekerheid.

Kozijn inmeten door Ramenfabriek op ’t Hoog

Als je geïnteresseerd bent in nieuwe kozijnen van Ramenfabriek op ’t Hoog zal allereerst een van onze adviseurs bij jou thuis langskomen. Als je na dit gesprek besluit om bij Ramenfabriek op ’t Hoog jouw kozijnen te kopen, zal een afspraak worden gemaakt met de bouwtechnisch inmeter. De kozijnen worden ingemeten en ook worden de laatste afspraken met je gemaakt met betrekking tot indelingen en afwerkingen van het kozijn. Na het inmeten teken je de inmeetovereenkomst en kunnen de materialen besteld worden.

BEZOEK ONZE SHOWROOM 

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je landelijke kozijnen nodigen we je graag uit in onze showroom. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren over landelijke kozijnen of andere gevelelementen. Maak vandaag nog een afspraak of vraag een online offerte bij ons aan.

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”