Zwarte kunststof kozijnen; een blijvende trend!


Inmiddels kunnen we er niet meer omheen, zwart is (nog steeds) dé trend binnen de kozijnenbranche. Woonbladen, Instagram, Pinterest staan er vol mee. En ook onze vertegenwoordigers krijgen er veel vraag naar zwarte kunststof kozijnen! Maar waar komt deze trend vandaan? En wat betekenen zwarte kozijnen voor jouw woning?

Zwarte kozijnen voor binnen én buiten

De laatste jaren hebben we het aantal zwarte kozijnen in het interieur flink toe zien nemen. Juist omdat steeds meer mensen enthousiast zijn over zwarte kozijnen, zowel voor binnen als voor buiten. Ze zorgen voor een meer klassieke uitstraling of juist een robuuste look. Door deze enorme interesse levert onze eigen fabriek wekelijks heel veel onderhoudsarme zwarte kunststof kozijnen uit, maar kies je liever voor antraciet of  een andere kleur, geen probleem, dat kan ook! We kunnen wel zon 150 kleuren leveren, voor ieder wat wils. Niet alleen gevels, raam- of deurkozijnen worden benadrukt met deze uitgesproken kleur, ook kun je een kunststof schuifpui in het zwart in je huis installeren, of wat denk je van een een dakkapel in zwart? 

zwarte schuifpui binnen

Waarom zwarte kunststof kozijnen?

Een zwarte, slanke industriële look is hip. Daarnaast geeft het veel warmte en een contrasterende maar strakke look aan je huis. Zeker zwarte kozijnen buiten met een contrasterende buitengevel zoals lichtgrijs of wit geeft het een mooie en gedurfde uitstraling. En niet alleen de buitenkant van de kozijnen wordt massaal in zwart gekozen, ook aan de binnenkant wordt steeds vaker voor zwarte kozijnen gekozen. Mensen vragen zich bij twijfel vaak af of het niet een trend is, die weer voorbij gaat, maar nu we al enkele jaren veel zwart verkopen gaan we er niet vanuit dat het een trend zal zijn die snel voorbij gaat. Voordelen Kunststof Eigenschappen die kunststof wél heeft en staal niet, zijn dat dat de aanschaf minder is en de isolatie van kunststof beter is. Kunststof kozijnen en deuren zijn daarentegen ook nog eens onderhoudsvriendelijk en bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en uv-straling. Ook worden onze kozijnen van een mooie houtnerfstructuur voorzien, zodat ze lijken op hout maar alle voordelen van kunststof bevatten.

Bezoek onze showroom

Voor zowel zwarte kozijnen of antraciet of een van alle andere kleuren kunststof kozijnen kunnen we voorzien in een goed advies en we kijken graag naar uw woonsituatie om u vrijblijvend het juiste kozijn of ander gevelelement te adviseren. Maak vandaag nog uw afspraak of vraag zelf een offerte aan voor kunststof kozijnen bij ons aan. 

zwarte kozijnen buiten witte muur


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”