Lees over de verschillende soorten kunststof kozijnen


Bent u opzoek naar nieuwe kunststof kozijnen? Dan bent u bij Ramenfabriek Op ’t Hoog aan het juiste adres. In onze eigen fabriek maken we kunststof kozijnen in allerlei soorten en maten. In deze blog gaan we verder in op de verschillende soorten kunststof kozijnen zoals vastglas, draaikiep raam, valraam of een klepraam maar ook de profielen zijn typerend voor het uiterlijk van de kozijnen.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN KOZIJNEN

We starten met de vier verschillende soorten type kozijnen:

soorten kunststof kozijnen

VASTGLAS

Een vastglas kozijn is, zoals de naam het eigenlijk al zegt, een kozijn dat vast is en dus niet open kan. Een vastglas kozijn bestaat uit een kozijn en beglazing. Dit type is ideaal voor ruimtes die inbraakgevoelig zijn. Met onze kunststof vastglas kozijnen heeft u keuze uit verschillende profielen, verbindingen en kleuren, met of zonder houtnerfstructuur. U bepaalt zelf de afmeting, indelingen en de eventuele accessoires per kozijn. Vanafprijs: € 124,-

Draaikiep raam

Een draaikiepraam is een raam dat om twee assen kan draaien. Het raam kan verticaal draaien zoals een gewoon draairaam, maar kan ook horizontaal kiepen. Dit type raam is erg ideaal in een ruimte waar u goed wilt kunnen ventileren. Bij ons heeft u de keuze uit 3 type hang- en sluitwerk en 5 verschillende soorten raambeslag. Hierdoor kunt u per ruimte kiezen voor de gewenste ventilatiemogelijkheden en afwerking. Vanafprijs: € 299,-

Valraam

Een kunststof valraam is een raam dat prima geschikt is voor kleinere ruimtes bij u thuis. Het raam kan indien gewenst ventileren dankzij de ingebouwde kiepstand. Standaard worden onze valramen uitgevoerd met scharnieren aan de onderzijde en een raamkruk bovenaan aan het raam. Dit hang- en sluitwerk voldoet volledig aan het politiekeurmerk. Vanafprijs: € 289,-

Klepraam

Heeft u aan de binnenzijde weinig ruimte of vind u het gewoon makkelijker als het raam naar buiten toe open gaat? Kies voor een kunststof klepraam. Standaard worden onze klepramen aan de bovenzijde voorzien van scharnieren, een uitzetpomp en een raamkruk aan de onderzijde. Hierdoor voldoet dit klepraam ook aan politiekeurmerk. Vanafprijs: € 293,-

Profiel kunststof kozijn

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof ramen of deuren heeft u ook de keuze tussen verschillende profielen en dus vormen van een kunststof kozijn. De vorm van deze kunststof kozijn profielen wordt door middel van extrusie verkregen en doordat de profielen bestaan uit meerdere kamers, wordt een uitstekende isolatiewaarde gerealiseerd. Eén van deze kamers wordt voorzien van een gegalvaniseerd stalen verstevigingprofiel welke het kozijn bestand maakt tegen dynamische belastingen. Bekijk hieronder welke kunststof kozijn profielen er allemaal mogelijk zijn:

profielen kunststof kozijnen


CUBE

Uniek recht profiel en niet van hout te onderscheiden. Uitstraling van vroeger, met de voordelen van nu. De profielvorm van ons Cube kozijn is gebaseerd op een recht profiel dat al jarenlang favoriet is onder woningbezitters. Het heeft een eigentijdse, unieke rechte vorm en wordt uitgevoerd met een schuin aflopende onderdorpel, rechte stijlen en bovendorpel. Indien u kiest voor dit Cube profiel heeft u keuze uit 2 soorten hoekverbindingen; Vintage en Retro.

TREND

Het meest verfijnde verdiept liggende systeem van Nederland. Ontwerpvrijheid in nieuwbouw en renovatie. Het Trend kozijn is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en geeft u de mogelijkheid uw woning dezelfde vertrouwde uitstraling als voorheen te geven. De profielen hebben een traditionele maatvoering waardoor deze probleemloos toe te passen zijn in de huidige situatie. Indien u kiest voor dit Trend profiel heeft u keuze uit 3 soorten hoekverbindingen; Verstek, Vintage en Retro.

CLASSIC

Strak en vlak aanzicht. Uitermate geschikt voor moderne toepassingen in nieuwbouw en renovatie. Het Classic kozijn is al 50 jaar een toegepast systeem van technische klasse. Met een vlak en strak aanzicht, verstek hoekverbindingen en uitstekende isolatie en onderhoud eigenschappen, is ons Classic kozijn een prima alternatief voor moderne toepassingen. Indien u kiest voor dit Classic profiel worden de hoekverbindingen altijd in Verstek model uitgevoerd.

CITY

Traditioneel aanzicht, met maximaal verspringend glasvlak. Eigentijdse invulling aan binnenstedelijke renovatie. Ons City kozijn heeft de historische uitstraling van de bestaande schuiframen. Dit wordt bereikt door de bijzondere tussendorpel met verspringend glasvlak en de rechthoekige zijstijlen en bovendorpel. Door het toepassen van het modern draai-kiep systeem aan de onderzijde heeft u de techniek van een modern kozijn en de gewenste uitstraling voor monumentale gebouwen, landhuizen of boerderijen.

HOEKVERBINDINGEN

Nadat je het soort kozijn en het profiel van de kunststof kozijn hebt gekozen is er ook nog een verschil in hoekverbinding mogelijk. De hoekverbinding van een kozijn bepaald in grote mate het aanzien hiervan. Kies één van onderstaande opties om uw kozijn de juiste uitstraling te geven:

soorten hoekverbinding

V-PERFECT

V-Perfect is de eerste en unieke lastechnologie in de wereld die een verfijnde en perfecte verstek verbinding kan garanderen, door te lassen zonder lasnaad. Onze nieuwe standaard die zorgt voor oneindige kozijnmogelijkheden en toepassingen. Deze authentieke lastechnologie zorgt voor een perfecte uitlijning van de verstekken, waardoor we onze kunststof kozijnen kunnen aanbieden met een uitzonderlijke afwerking. De V-Perfect lasmethode wordt standaard en zonder meerprijs voor al onze verstek hoeken toegepast en bied een uitstekend alternatief naast de traditionele rechte verbindingen.

VINTAGE

Vind u het belangrijk dat uw kozijn aan de buitenzijde een houten uitstraling krijgt, kies dan voor onze Vintage hoekverbinding. Uw kozijn wordt hiermee aan de buitenzijde recht afgewerkt en aan de binnenzijde schuin in verstek. Het kozijn heeft een horizontale verbinding en de vleugel heeft een verticale verbinding. Van buiten gezien, is het verschil tussen een houten kozijn of een kunststof kozijn, niet tot nauwelijks meer zichtbaar

RETRO

Uniek in de kozijnenwereld! Met onze Retro verbinding, heeft u zowel aan de binnen als aan de buitenkant van uw kozijn een rechte hoekverbinding, zoals tot voor kort, alleen houten kozijnen deze kende. Het kozijn heeft een horizontale verbinding en de vleugel heeft een verticale verbinding. Van binnen en buiten gezien, is het verschil tussen een houten kozijn of een kunststof kozijn, niet tot nauwelijks meer zichtbaar.

BEZOEK ONZE SHOWROOM 

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je landelijke kozijnen nodigen we je graag uit in onze showroom. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren over landelijke kozijnen of andere gevelelementen. Maak vandaag nog een afspraak of vraag een offerte voor kunststof kozijnen aan.


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”