Lees meer over de voor- en nadelen van kunststof kozijnen


Als uw bestaande kozijnen aan vervanging toe zijn, of u laat bijvoorbeeld een eigen woning bouwen, is het tijd om weloverwogen te kiezen voor nieuwe kozijnen. Uiteraard gaat u voor kozijnen van een goede kwaliteit, die visueel mooi ogen en lang meegaan. En zo zijn er nog wel meer eisen die aan nieuwe kozijnen gesteld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan goed isolerende kozijnen, die van hoge kwaliteit zijn en klasse uitstralen. Logisch, kozijnen moeten gewoon doen waarvoor ze bedoeld zijn en zeker tegen een stootje kunnen. 

Kies welbewust voor kwaliteit en klasse!

Kozijnen betekenen voor veel mensen, namelijk een fikse investering die je niet zomaar doet en waar je goed over nadenkt. Maar welk type kozijnen kun je het beste kiezen? Kunststof heeft veel voordelen ten opzichte van houten of aluminium kozijnen. Ze hebben onder andere een langere levensduur, zijn geluiddempend, onderhoudsvrij, vochtwerend, en zijn ook nog eens recyclebaar. Daarnaast beschikt kunststof over nog veel meer positieve eigenschappen en voordelen waardoor uw keuze wellicht makkelijker wordt: 

Alle voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje:

 • Een kozijn van kunststof kan niet gaan rotten
 • In alle vormen en formaten te maken, dus voor elk type woning
 • Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen
 • Zeker gecombineerd met HR ++ of triple glas, is een aanzienlijk energiebesparing te realiseren
 • Vochtwerend, warmte en geluid isolerend
 • Weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden
 • Duurzaam materiaal (tot wel 60 jaar)
 • Verkrijgbaar in een Premium houtnerf en normale houtnerf structuur
 • Duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar
 • Fabricage vanuit de eigen fabriek in Moergestel (Noord Brabant).
 • Gemonteerd door onze eigen professionele monteurs
 • Zekerheid dankzij VKG-keurmerk
 • Mogelijkheid binnen en buiten tot Retro verbinding (rechte hoekverbinding)
 • Waardevermeerdering van uw woning
 • 10 jaar garantie op fabricage en montage van de kunststof kozijnen

Belangrijke keurmerken waar wij aan voldoen

Omdat kunststof kozijnen steeds populairder worden, zijn er verschillende belangrijke keurmerken opgericht zodat u als klant naast zekerheid, ook kwaliteit en duurzaamheid kan worden gegarandeerd! Onze kozijnen zijn onder andere voorzien van een VKG keurmerk (belangrijk!) en een Politie Keurmerk Veilig Wonen. Voordat u in zee gaat met een bedrijf is het belangrijk om na te gaan over welke keurmerken ze beschikken.

Nadelen kunststof kozijnen

Er zijn gelukkig bijna geen nadelen bij kunststof kozijnen. Het enige nadeel is dat u nooit mag boren in een kunststof kozijn, omdat de ‘stijfheid’ van het kozijn anders vernield wordt. Dit houdt in dat het kozijnen zoals het gemaakt is, zichzelf qua druk in evenwicht houdt en dat u uw garantie verliest indien u dit wel doet. Gelukkig hoeft u ook niet te boren in uw kozijnen om raamdecoratie op te hangen, want er bestaan speciale ophangsystemen waarmee u de raamdecoratie aan de kozijnen kunt bevestigen (of kunt laten bevestigen) zonder te boren.

Ook wordt er wel eens gezegd dat de reparatie bij kunststof kozijnen moeilijk is, maar dankzij onze eigen service afdeling kunnen wij vrijwel alle problemen voor u oplossen! Een ander nadeel dat vaak genoemd wordt, is dat u vast zit aan de kleur van de kunststof kozijnen die u in eerste instantie aanschaft en dat kunststof dus niet over te schilderen is. Dit is niet waar, indien u perse een andere kleur kozijnen zou willen dan is het mogelijk om uw kunststof kozijnen met een speciale primer en verf over te schilderen. 

Overtuigd van de voordelen?

Bent u overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen en wilt u uw kozijnen vervangen of heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op, we helpen u graag verder. Indien u liever eerst snel wilt weten wat het kost om uw kozijnen te vervangen, vraag dan eenvoudig een offerte voor kunststof kozijnen aan via ons offerte systeem en binnen 1 werkdag krijgt u van ons een offerte op maat via e-mail terug!


kunststof kozijnen


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”