De hoge prijzen van gas en elektriciteit en uw huis verduurzamen


In de afgelopen periode kunnen we er niet omheen: de torenhoge gas en elektriciteitsprijzen. Er wordt veelal alleen gesproken over de gasprijzen, maar de prijzen van elektriciteit stijgen net zo hard. Investeer daarom in uw huis verduurzamen. Met een goed geïsoleerd huis verbruikt u minder energie, waardoor uw energierekening omlaag gaat en het is ook nog eens veel comfortabeler voor u zelf, win-win dus! 

Huis verduurzamen met subsidieregelingen

Overweegt u om uw huis te verduurzamen met vloerisolatie, isolatieglas, spouwmuurisolatie, zonneboilers of een hybride warmtepomp? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie, waarmee u een deel van de aanschafwaarde terugkrijgt. Er is voor 2022 maar liefst 228 miljoen euro gereserveerd voor het huis verduurzamen door de overheid. Bezit u een eigen huis dat u wilt verduurzamen? Dan kunt u putten uit de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). En vanaf 2023 hoeft u niet twee maatregelen toe te passen, maar is 1 maatregel ook al voldoende! 

Gratis advies en kosteloze subsidie aanvraag!

We adviseren u natuurlijk over het verbeteren van uw woning. Bij het verduurzamen van een woning denken de meeste mensen meestal aan vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Maar ook goed isolerende duurzame kozijnen leveren een flinke energiebesparing op. Dat komt omdat u daarmee minder warmte naar buiten verliest. En daardoor minder stookkosten heeft. Zo zorgen energiezuinige kozijnen voor een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Subsidie kunststof kozijnen?

Op onze Simpel Subsidie website kunt u alvast checken op welk bedrag u waarschijnlijk aanspraak kunt maken. Ook als u later nog een andere energiebesparende maatregel aanschaft voor uw woning dan kan deze toegevoegd worden aan uw subsidieaanvraag voor kunststof kozijnen. Dit kan wel enkel als de eerste aanvraag nog niet officieel bij de Rijksoverheid (RVO) is ingediend. Wacht dus niet te lang als u naast kozijnen en beglazing nog een extra duurzame oplossing overweegt.

Nu een gratis subsidie aanvraag (t.w.v 85 euro)! 

Ramenfabriek op 't Hoog neemt de subsidieaanvraag op verzoek gratis uit handen, mits u de kozijnen en beglazing bij ons afneemt natuurlijk. Wij werken hierin samen met onze partner Simpel Subsidie. Zij weten alle ins en outs van het subsidie aanvragen en verzekeren u dat er niets mis zal gaan met uw aanvraag. Het enige wat u hoeft te doen is de check en daarna het eenvoudige aanvraagformulier invullen. U weet precies waar u aan toe bent en u krijgt de maximale garantie om de subsidie binnen te halen!

Subsidie voor dubbel en tripple glas

De subsidie voor dubbel glas en triple glas zijn per 1 januari 2022 verhoogd. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen gelden voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 worden ingediend.

Hoeveel subsidie ontvang ik voor isolatieglas?

De overige maatregelen waar u uit kunt kiezen:

  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Bodemisolatie
  • Gevelisolatie
  • Hybride warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Aansluiting warmtenet
  • Dakisolatie
  • Zolderisolatie

Neem één of meerdere maatregelen

Subsidie bij één maatregel

Neemt u één isolatiemaatregel, dan krijgt u als woningeigenaar ongeveer tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een inschatting, de precieze subsidiebedragen vindt u vanaf 2023 op de pagina van de maatregel. Aanvragen voor één maatregel kan vanaf 2 januari 2023 voor een maatregel die u vanaf 2 april 2022 heeft geïnstalleerd.

Subsidie vanaf 2 maatregelen 

U combineert bijvoorbeeld een isolatiemaatregel met nog een andere isolatiemaatregel of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Als u 2 maatregelen of meer neemt, krijgt u tot ongeveer 30% van de gemiddelde totale isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een

Meer informatie nodig?

Meer informatie over deze subsidie regeling? Op onze Simpel Subsidie website kunt u alvast checken op welk bedrag u waarschijnlijk aanspraak kunt maken en vind u nog meer informatie over deze regeling. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak in één van onze belevingscentrums en onze adviseurs vertellen u er graag over!


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”