Wat zijn de woontrends voor kozijnen in 2023?


Wat zullen we het komend jaar veel gaan zien binnen de kozijnen branche? Wij zetten deze woontrends graag voor jou op een rijtje. Natuurlijk met de focus op ramen, deuren en kozijnen. Voor welke kunststof kozijnen trends kiest je? Lees dus snel verder!

Trend 1: Haal buiten naar binnen en andersom

We willen graag genieten van onze vrijheid en buiten zijn na de pandemie die we hopelijk nu echt achter ons hebben gelaten. En als we dan toch binnen zijn? Dan willen we eigenlijk alsnog genieten van het buitenleven. Dus waarom halen we buiten dan niet naar binnen en andersom?

Groen in jouw interieur gebruiken is een van de eenvoudigste manieren om buiten naar binnen te halen en andersom. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u kiest voor een groene muur, een groen kozijn of een groene deur. Het kan echter ook betekenen dat je de kleur groen terug laat komen door het gebruik van bloemen en planten. Hiermee haal je buiten letterlijk naar binnen.

Ook materiaalkeuze kan een rol spelen bij deze kozijnen trend, denk bijvoorbeeld aan hout. Dit is ook door te voeren naar kozijnen, maar dan geniet je natuurlijk niet van de vele voordelen die onze kunststof kozijnen te bieden hebben ten opzichte van houten kozijnen. Gelukkig is dit heel eenvoudig op te lossen: kunststof kozijnen in houtlook door onze premium nerf en retro verbinding! Zo lijken de kozijnen toch op houten kozijnen, maar geniet je ondertussen wel van de voordelen van kunststof. Een trend in kunststof kozijnen die dus ook dit jaar volop aanwezig is. 

kunststof kozijnen trends

Openslaande deuren of een schuifpui waardoor huis en tuin één geheel maken; dé trend binnen de kozijnen branche.

Huis en tuin bij elkaar betrekken doe je ook door er één geheel van te maken. Dit is zijn trends in kunststof kozijnen. Op deze manier haal je buiten naar binnen en andersom. Maar hoe doe je dat, huis en tuin één geheel maken? Openslaande kunststof deuren of een schuifpui zijn hier een mooi voorbeeld van. Dankzij de grote raampartijen ontvang je veel licht en is de onderbreking tussen huis en tuin minder dan bij een gewoon raam. In de zomer en lente kun je de deuren of schuifpui lekker open gooien en is het écht één geheel. En in de winter en herfst? Dan zit je lekker warm binnen terwijl je kunt genieten van een geweldig uitzicht op jouw besneeuwde tuin of tuin vol met herfstkleuren.

openslaande kunststof deuren trend


Trend 2: Isolatie verbetering

Met de stijgende gas- en energieprijzen gaat men zich in 2023 nog meer richten op een goede isolatie. De meeste warmte verlaat de woning via de ramen en deuren en via daar komt ook de meeste kou binnen. Het vervangen van de oude ramen, deuren en kozijnen door kunststof kozijnen en deuren met een uitstekende isolatiewaarde is dan ook een goed voorbeeld van deze trend. Je zult echter niet alleen meer gemak en comfort ervaren door de verbeterde isolatie, maar ook doordat de kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn en een minder hoge energie en/of gas rekening; nieuwe kunststof kozijnen trends. 

Bij duurzaamheid is natuurlijk isolatie heel belangrijk. Behalve kwalitatieve kozijnen, is er ook dubbele beglazing nodig. Zoals HR++ glas, dit is dubbel isolerend glas of zelfs triple beglazing met HR glas. Ongeacht de trend, komen de kozijnen en schuifpuien van Ramenfabriek Op ’t Hoog standaard met HR++ beglazing.

Trend 3: Duurzaam, duurzaam en nog eens duurzaam

Er is echt geen ontkomen meer aan, duurzaamheid speelt al een belangrijke rol in ons leven en het gaat alleen nog maar belangrijker worden. Het zal je dan ook niet verbazen dat het ook een van de belangrijkste woontrends voor 2023 is.

Mensen denken bij een aankoop van een product steeds vaker en beter na over het duurzame aspect ervan. Is het product duurzaam ontwikkeld? Gaat het lang mee? Kan het gerecycled worden? Deze vragen worden steeds belangrijker bij de aankoop van producten. Ramenfabriek Op ’t Hoog werkt uitsluitend met K-VISION kozijnen. K-VISION kozijnen hebben een lange levensduur, bevatten gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit K-VISION kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen K-VISION kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

  1. Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van K-VISION kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
  2. In ieder K-VISION kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
  3. Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door K-VISION kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
  4. Aan het einde van de gebruikstermijn van K-VISION kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

Met deze trend in kunststof kozijnen is het dus ook niet gek dat er steeds vaker wordt gekozen voor onze kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn namelijk een duurzame keuze. Veel mensen die hun huis willen verduurzamen doen dit door de isolatie van jouw woning te verbeteren met kunststof kozijnen, ramen en deuren.

duurzame kunststof kozijnen


Trend 4 kunststof kozijnen: Zwarte kozijnen

En als je dan kunststof kozijnen aanschaft, dan zien we in de kleur van deze kozijnen ook meteen trend 4. Deze trend is er al sinds begin 2022 en zet zich voort in 2023. Het gaat om zwarte kozijnen en deuren. Als er voor zwart (RAL 9005) gekozen wordt, kunt u dit integreren in veel verschillende interieurstijlen, met name als je meer van wat strakker en stoerder houdt. Niet alleen voor de ramen geldt deze zwart omlijste trend, ook voor de schuifpuien.

Voor welke woontrend kiest u?

Geïnspireerd geraakt door de woontrends en trends in kunststof kozijnen voor 2023? Ga aan de slag! Haal die planten in huis, schilder die ene muur of verdiep je eens in kunststof kozijnen trends of schaf zwarte kozijnen aan.

Kunnen we je helpen met nieuwe kunststof kozijnen, ramen of deuren?

Ben je van plan om huis en tuin bij elkaar te betrekken met kunststof openslaande deuren of een kunststof schuifpui? Of wil je jouw hele woning laten renoveren met kunststof zodat je gemak en comfort ervaart én duurzamer kunt leven? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder en plannen graag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met u in.

Offerte aanvragen kunststof kozijnen of deuren

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je kunststof openslaande deuren nodigen we u graag uit in één van onze showrooms. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren. Maak vandaag nog een afspraak of vraag zelf een online offerte bij ons aan.

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”