Zo herken je de kwalitatieve kunststof kozijnen


Als het gaat om het kiezen van kozijnen voor je huis, is kwaliteit van het grootste belang. Kunststof kozijnen winnen snel aan populariteit vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en energie-efficiëntie. Echter, niet alle kunststof kozijnen zijn gelijk. Het is essentieel om de kwaliteit ervan te kunnen herkennen om ervoor te zorgen dat je investering het waard is en je huis voor lange tijd verfraait. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten bij het identificeren van kwalitatieve kunststof kozijnen:

Materiaal:

Hoogwaardige kunststof kozijnen worden vervaardigd van PVC (polyvinylchloride) van superieure kwaliteit. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen de tand des tijds en weersinvloeden.

Sterkte en stabiliteit 

Let op de dikte van het profiel. Kwalitatieve kunststof kozijnen hebben over het algemeen een robuust en stevig profiel dat bestand is tegen buigen, kromtrekken of breken. De vorm van de profielen wordt door middel van extractie verkregen en doordat de profielen bestaan uit meerdere kamers, wordt een uitstekende isolatiewaarde gerealiseerd. Eén van deze kamers wordt voorzien van een gegalvaniseerd stalen verstevigingprofiel welke het kozijn bestand maakt tegen dynamische belastingen.

Isolatie 

Energie-efficiëntie is een belangrijke eigenschap van hoogwaardige kunststof kozijnen. Controleer of de kozijnen zijn voorzien van dubbele of zelfs driedubbele beglazing en of er thermische onderbrekingen zijn om warmteverlies te minimaliseren. Kunststof kozijnen hebben een betere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. Met kunststof kozijnen houd je meer warmte binnen en meer kou buiten dan met aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn namelijk dikker, met vanbinnen meer lucht in verschillende luchtkamers. Hoe meer van deze kamer, hoe beter het kozijn isoleert. Dit kun je zien aan de zogenaamde U-waarde: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Zo kun je van een kunststof kozijn een U-waarde (W/m2K) lager dan 1,5 verwachten. In vergelijking, een traditioneel houten kozijn heeft een U-waarde van meer dan 1,8. Aluminium kozijnen scoren tussen de 1,8 en 2,7. Hoe minder warmte er verloren gaat, hoe energiezuiniger je kunt leven. Naast de materiaalkeuze van het kozijn, heeft ook de keuze voor het soort glas een belangrijke invloed. De meeste duurzame oplossing zijn isolerende kozijnen met triple glas of HR++ glas.

Afdichting 

Een goede afdichting is cruciaal voor het voorkomen van tocht en het behouden van de temperatuur binnenshuis. Kwalitatieve kunststof kozijnen hebben hoogwaardige afdichtingen die zorgen voor een goede isolatie en geluidsdemping. Door kwalitatieve innovatieve dichtingen te plaatsen waar kader en vleugel samenkomen, maken we van een kunststof kozijn of deur een perfecte buffer tegen geluid, wind en koude en warmte.

Kleur- en UV-bestendigheid

Hoogwaardige kunststof kozijnen behouden hun kleur en esthetiek gedurende vele jaren. Ze zijn behandeld met Uv-bestendige coatings die vervaging en verkleuring door blootstelling aan de zon voorkomen. Moderne en hoogwaardige kunststof kozijnen en deuren zijn vandaag dan ook in niets meer te vergelijken met de kunststof kozijnen en deuren van tien jaar geleden. Een kwalitatief kunststof kozijn ziet er allesbehalve kunstmatig uit en heeft alles in huis om je interieur een stijlvolle touch te bezorgen. We informeren u graag verder in een van onze vestigingen en kunnen u dan ook een aantal kleuren laten zien of meegeven op een kleurstaal. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak en we helpen u graag verder. 

Certificeringen en garanties

Controleer of de kozijnen voldoen aan industrie standaarden en certificeringen, zoals het KOMO-keurmerk. Onze gevelelementen zijn voorzien van een KOMO attest met productcertificaat. Daarbij worden de eisen gecontroleerd die door de regelgeving worden gesteld bij toepassing van het product in een bouwwerk. Daarbij zijn ook de wijze van verwerking en montage opgenomen. Daarnaast bieden gerenommeerde fabrikanten vaak garanties op hun producten, wat getuigt van vertrouwen in de kwaliteit ervan. De vereniging kunststof gevelelementen is dé brancheorganisatie voor bedrijven die kunststof kozijnen en deuren produceren en monteren. Wij worden met onze Ramenfabriek jaarlijks gecontroleerd aan de strenge voorschriften en kwaliteitseisen van het VKG keurmerk.

Door deze aspecten in gedachten te houden, kun je kwalitatieve kunststof kozijnen onderscheiden van minderwaardige alternatieven en ervoor zorgen dat je investering op lange termijn zijn waarde behoudt. Kies verstandig en geniet van de vele voordelen die hoogwaardige kunststof kozijnen met zich meebrengen voor jouw huis.

BEZOEK ONZE SHOWROOM 

Voor meer informatie en mogelijkheden voor kwalitatieve kunststof kozijnen nodigen we je graag uit in een van onze Belevingscentra. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren over landelijke kozijnen of andere gevelelementen. Maak vandaag nog een afspraak of vraag een offerte voor een kunststof kozijn aan.“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”