Hoe weet ik of mijn kozijnen aan vervanging toe zijn?Er kunnen verschillende redenen zijn om een kozijn te vervangen, naar hoe weet u nu wanneer het nodig is? In deze blog lees je meer over de levensduur van (kunststof) kozijnen en wat de aandachtspunten zijn om kozijnen te vervangen.

Levensduur van (kunststof) kozijnen

Hoe lang gaan kunststof kozijnen eigenlijk mee? En wanneer zijn de kozijnen aan vervanging toe? Deze vragen krijgen onze collega’s vaak gesteld en verschillende redenen kunnen de aanleiding zijn om de kozijnen te vervangen. Kunststof kozijnen gaan over het algemeen 50 tot 75 jaar mee, mits goed onderhouden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de kozijnen en de montage, maar ook het keurmerk. Wanneer u kunststof kozijnen bij een VKG keurmerkleverancier zoals ons koopt, garanderen we ‘zekerheid van kwaliteit’ met dit keurmerk.

Redenen kozijnen vervangen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een kozijn te vervangen:

  • De meest voor de hand liggende reden is dat ze verouderd en versleten zijn. Dat kan leiden tot vocht, warmteverlies en tocht in het huis en je wilt daarom beter geïsoleerde kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, wat bijdraagt aan een lagere energierekening. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de overstap van hout naar kunststof kozijnen.
  • Het kan ook zijn dat de oude kozijnen niet meer passen bij de uitstraling van uw huis of dat je bijvoorbeeld een huis koopt en hierbij de huidige kozijnen niet mooi vindt, kan dit ook een belangrijke reden zijn om de kozijnen te vervangen.
  • De kozijnen zijn sterk verouderd, of zijn beschadigd. Hierbij moet je de afweging maken of repareren nog zinvol is, of dat je kiest voor de plaatsing van nieuwe kozijnen.
  • Je wilt kozijnen die minder onderhoud nodig hebben en niet meer hoeft te schilderen. Door kozijnen te vervangen in kunststof kies je voor een echte investering aan je huis.
  • Oude kozijnen voldoen mogelijk niet meer aan de moderne beveiligingseisen: het profiel sluit mogelijk niet meer goed aan en de versteviging laat te wensen over. Met veroudert hang- en sluitwerk wordt het makkelijker om in te breken en ontstaat er meer warmteverlies.

Kosten kozijnen vervangen

Bij de keuze om de kozijnen te vervangen speel de prijs natuurlijk ook een belangrijke rol mee. In onze offerte-tool kun je daarom alle maten van de vervangende kozijnen invoeren met hierbij de gewenste kleuren en accessoires en dan ontvang je binnen 1 werkdag een offerte van ons terug. Zo heb je in ieder geval een idee van de kosten hiervan.

Vraag een kunststof kozijnen offerte aan


Risico's uitstellen

Kozijnen vervangen is inderdaad vaak een flinke investering, toch raden we aan om hier niet te lang mee te wachten. Wanneer een kozijn bijvoorbeeld door schade niet goed meer isoleert, kan dit op termijn ook voor een hogere energierekening zorgen. Ook zijn oude en beschadigde kozijnen een stuk inbraakgevoeliger, een kozijn of deur is vaak de eerste plek waar inbrekers toeslaan om een huis te betreden.

Waarom Ramenfabriek op 't Hoog?

Het is ons doel om jou van kwalitatieve kunststof kozijnen te voorzien. Wij zijn al 35 jaar de expert op het gebied van kunststof kozijnen en ons familiebedrijf staat bekend om zijn vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Met onze kunststof kozijnen zul je jarenlang plezier beleven van jouw nieuwe kozijnen. De kunststof kozijnen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren en structuren. Wij zullen je daarom met zorg en plezier adviseren welke stijl het beste bij jouw woning past. Deze afspraak kan met een van onze collega’s bij jou thuis worden ingepland of je bent welkom in een van onze showrooms. 

kozijnen vervangen


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”