Kunststof openslaande deuren, niet alleen functioneel maar ook zeker een toevoeging!


Tijdens een zonnige lentedag of een warme zomerdag een grote doorgang creëren naar de tuin? Meer daglicht en de eerste zonnestralen in jouw binnenruimte? Dit kun je realiseren door te kiezen voor openslaande deuren in kunststof.

Functionaliteit en meer licht

Kunststof openslaande deuren, tuindeuren, terrasdeuren of stolpdeuren. Hoe je ze ook noemt, het gevoel blijft hetzelfde als je ze met twee handen openduwt en je tuin betreedt. In één woord: genieten. Een mooiere entree van je zorgvuldig aangelegde tuin is er niet. En met openslaande deuren creëer je tegelijk meer licht in huis. Twee vliegen in één klap. (En die vliegen hou je mooi buiten met onze plisséhorren voor openslaande deuren, maar dat is een ander verhaal.)

Monteren van kunststof openslaande deuren

Bij het plaatsen van kunststof openslaande deuren moeten we meestal eerst het bestaande kozijn verwijderen. Als er kunststof tuindeuren komen in plaats van een raam, moeten we ook de borstwering wegfrezen. Voorzichtig natuurlijk, zodat we niets beschadigen. Het gat in de gevel werken we vervolgens netjes af met stellatten. Hierna plaatsen we het kunststof kozijn met onderdorpel en zorgen we voor een tocht- en vochtdichte afwerking. Het oude glas, het kozijn en de bakstenen voeren we ten slotte op milieuvriendelijke wijze af. Heb je een radiator of verwarmingsbuizen onder het raam waar de openslaande deuren in kunststof moeten komen? Dan moeten die eerst worden verplaatst.

openslaande deuren kunststof


Veiligheid

De scharnieren en sloten van onze openslaande deuren kunststof zijn standaard PKVW inbraakwerend uitgevoerd. Bovendien adviseren wij altijd veiligheidsglas aan de buitenzijde van het dubbelglas om ongenode gasten buiten te houden. Desgewenst kun je de inbraakveiligheid nog verder verhogen, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Voordelen openslaande deuren in Kunststof

Het grote voordeel van kunststof openslaande deuren in vergelijking met houten? Hout is onderhoud en met kunststof deuren is het zorgeloos genieten zonder onderhoud. Want op het afstoffen van de kunststof kozijnen en het lappen van de ramen na, heb je geen onderhoud aan de kunststof deuren. Je hoeft niet te schilderen en dat scheelt flink in de onderhoudskosten. Maar er zijn nog meer voordelen ten opzichte van hout, namelijk:

Kosten

De kosten van kunststof openslaande deuren zijn lager dan die van houten deuren. Maak hieronder een keuze uit de uitvoering en je ontvangt binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte van ons. 

Gewicht 

Het plaatsen van de kunststof deuren is door het lichte gewicht eenvoudiger en makkelijker in gebruik. Bij het openen en sluiten zal je merken dat je weinig gewicht te verplaatsen hoeft.

Sterk en functioneel 

Kunststof is licht in gewicht, maar erg sterk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium. Dat is ook sterk, maar een stuk zwaarder. Kunststof openslaande deuren zijn niet snel te beschadigen en bemoeilijken een inbraak enorm.

Duurzaamheid 

Kunststof gaat lang mee dan hout, vaak wel zo’n 50 jaar! Doordat kunststof openslaande deuren weinig tot geen onderhoud behoeven, hoef je gedurende de levensduur geen milieuonvriendelijke producten te gebruiken.

Wat kost een kozijn met openslaande deuren?

De kosten voor een kozijn met openslaande deuren variëren doordat u het zelf op maat kunt samenstellen. De kosten voor openslaande tuindeuren zijn o.a. afhankelijk van de uitvoering die u kiest! U heeft bij Ramenfabriek Op ‘t Hoog de keuze uit verschillende uitvoeringen. Zoekt u de trendkleur van 2021 antraciet of zwart? Of wijnrood, monumentengroen of basaltgrijs? Wij kunnen het allemaal produceren in onze eigen fabriek in Moergestel.

Offerte aanvragen kunststof openslaande deuren

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je kunststof openslaande deuren nodigen we je graag uit in één van onze showrooms. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren. Maak vandaag nog een afspraak of vraag zelf een online offerte bij ons aan.

Offerte aanvragen
“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”