Landelijke stijl? Kies voor landelijke kunststof kozijnen


Hou je van een landelijke stijl van wonen? Weinig stijlen stralen zoveel rust en charme uit en zijn zo tijdloos. Natuurlijk wil je dan ook kozijnen die bij deze stijl passen. Hout lijkt voor velen dan misschien een logische keuze, maar ook met kunststof ramen kun je ook zeker dit juiste effect bereiken. Of woon je misschien al in een landelijke woning en wil je je kozijnen vervangen? Ook dan zijn kunststof kozijnen zeker een optie voor jou!

Landelijke kozijnen in hout of kunststof?   

Tot op de dag van vandaag hebben veel mensen sterk het idee dat nostalgisch hout beter tot z’n recht zou komen in de landelijke boerderij dan kunststof kozijnen, ramen en deuren. Dit dacht meneer van der Krogt uit Bladel ook toen hij uit nieuwsgierigheid toch onze showroom binnen liep. Na een kort gesprek in de showroom en wat voorbeelden van een optisch schuifraam met kozijn was meneer eigenlijk al om. Al snel bleek dat er écht voor iedere type woning een passend kozijn is. "De City kozijnen, in combinatie met de originele houtnerfkleuren en roedeverdeling geeft precies die authentieke stijl zoals deze langgevelboerderijen vroeger al werden gebouwd, mooi en onderhoudsarm. Ik wist niet dat kunststof zo enorm op hout lijkt. Echte landelijke kozijnen hebben we nu!", aldus meneer van der Krogt. “Zeker in combinatie met de retro verbinding van Ramenfabriek op ’t Hoog, waarbij zowel buiten als binnen een rechte hoekverbinding in het kozijn zit is kunststof echt niet meer van hout te onderscheiden. Behalve dan de voordelen die kunststof wel biedt”, lacht meneer van der Krogt er nog achteraan. 

optisch schuifraam

Landelijke kunststof kozijnen

Kunststof is een materiaal dat je vooral associeert met moderne woonstijlen, maar je kunt het net zo goed gebruiken om een klassieke of landelijke woning tot in de puntjes af te werken. Maar hoe krijg je dan landelijke kozijnen? Door een weloverwogen keuze van de vormgeving van je kunststof kozijnen in landelijke stijl te maken. Ramenfabriek op ’t Hoog biedt een ruim assortiment landelijke deuren en ramen in kunststof aan. Om je woning een landelijke look te geven, heb je de keuze uit verschillende stijlen zoals city kozijnen of trend kozijnen. Ook een authentieke roedeverdeling op het glas geeft deze landelijke stijl meer vorm.

Onderhoudsarm en veilig

“Het kunststof is enorm onderhoudsarm,” weet meneer van der Krogt inmiddels. “Gelukkig maar, want op mijn oudere dag zoals deze, kan ik het niet meer opbrengen om veel onderhoud te plegen aan de kozijnen zoals het jaarlijkse schilderwerk van al deze kozijnen en deuren. Dat is dus ook een hele belangrijke factor geweest om toch voor kunststof te kiezen en niet voor hout” vult meneer aan.  

Harmonieuze kleuren

Behalve de vormgeving, is ook de kleur van je landelijke kozijnen belangrijk voor de juiste landelijke look van de gehele woning. Kozijnen in kunststof zijn beschikbaar in heel wat verschillende kleuren bij onze Ramenfabriek. Wil je die typische romantische sfeer, kies dan bijvoorbeeld voor onze basis houtnerffolie in Quartzgrijs of ivoor. Ook met de kleur grijs uit de Premium nerf zul je een landelijke stijl creëren van je woning. Voor je landelijke woning zijn nog veel meer kleuren mogelijk, zolang ze maar bij het geheel passen. Kom voor meer kleuradvies voor onder andere landelijke kozijnen naar een van onze vestigingen.

Landelijke erker

Niet alleen landelijke kozijnen maar een hele landelijke woning

Voor de uitstraling van een landelijke woning is de keuze van de juiste landelijke uitstraling kozijnen heel belangrijk, maar er spelen natuurlijk nog andere elementen mee om een landelijk plaatje te krijgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van authentieke materialen zoals gevelstenen, raamdorpels, dakpannen of een bijvoorbeeld een rieten dak. Kies bij de oprit voor een natuursteen, kinderkopjes of kiezels en vergeet ook niet een bijpassend tuinontwerp dat aansluit op een landelijke woonstijl.

Bezoek onze showroom 

Voor meer informatie en mogelijkheden voor je landelijke kozijnen nodigen we je graag uit in onze showroom. We kunnen je hier voorzien van een goed advies en we kijken graag naar jouw woonsituatie om je vrijblijvend te informeren over landelijke kozijnen of andere gevelelementen. Maak vandaag nog een afspraak of vraag een offerte voor een landelijk kunststof kozijn aan.

city kozijn
landelijke kozijnen boerderij
landelijke kozijnen en deur


“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”