Veel gestelde vragen


Hier vind u de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Heeft u een andere vraag, geen probleem. Bel onze klantenservice op 0800-0047 en wij helpen u graag verder!


Ramenfabriek op 't Hoog
 • Wie is Ramenfabriek op 't Hoog?

  Ramenfabriek op 't Hoog is een familiebedrijf opgericht in 1986 te Moergestel. Met een team van inmiddels meer dan 90 specialisten leveren wij kunststof kozijnen van topkwaliteit. Wij zijn gevestigd in Moergestel (hoofdvestiging), de Meern en Purmerend en werken landelijk. Van advies op maat in één van deze 3 belevingscentrums, tot fabricage in eigen fabriek en montage door héél Nederland. 

  Vakmanschap, toewijding en zekerheid zijn vanaf de oprichting de pijlers van onze Ramenfabriek geweest. We streven ernaar duurzame en kwalitatieve kunststof kozijnen te fabriceren. Ook vandaag de dag blijft dit voor het familiebedrijf het essentiële uitgangspunt. Wij willen mooie gevelelementen leveren, waarvan u jarenlang onbezorgd kunt genieten! 

  Meer info »

 • Waarom zou ik kiezen voor Ramenfabriek op 't Hoog?

  U bent bij ons aan het juiste adres als u op zoek bent naar nieuwe kunststof kozijnen, ramen, voordeuren, achterdeuren, openslaande deuren, tuindeuren, balkondeuren en kunststof schuifpuien. Ook voor gevelbekleding en ook voor renovatie van dakkapellen kunt u bij ons terecht.

  Daarnaast bieden wij u de volgende voordelen:

  - Aangesloten bij VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie)
  - Eigen productie en montage volgens de belangrijkste Europese keurmerken
  - Snel en eenvoudig een offerte op maat
  - Maatwerk
  - Hoge klanttevredenheid
  - Kozijnen van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs
  - Eigen service en onderhoud monteurs
  - Persoonlijk advies
  - Ruime showrooms met uitgebreid assortiment

 • Hoe worden de kunststof kozijnen gemaakt?

  Bent u benieuwd hoe kunststof kozijnen worden gemaakt en wilt u het volledige productieproces bijwonen? Kom dan eens langs voor een persoonlijke rondleiding in onze fabriek te Moergestel! Tijdens deze rondleiding nemen wij u mee door het gehele productieproces en vertellen u alle bewerkingen die er live worden uitgevoerd. Van het befoliën van de profielen, tot het zagen, bewerken, lassen en afwerken van de complete elementen. 

  Interesse? Vul ons Factorytour Formulier in en we bellen u graag voor het plannen van een rondleiding!

 • Wat kosten jullie kunststof kozijnen?

  Kunststof kozijnen zijn er in vele maten en soorten en daardoor ook in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van uw budget kiest u voor de kozijnen die het beste passen bij uw wensen en uw portemonnee.

  Via onze offerte-tool kunt u zelf snel de kosten berekenen van de kunststof kozijnen die u zoekt. Vul uw gewenste producten in en uw gegevens en u ontvangt binnen 1 werkdag van ons een uitgewerkte offerte per mail terug.

  Natuurlijk is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken. Vul het afspraakformulier in, of bel 0800-0047.

 • Beschikken jullie over het VKG keurmerk?

  Jazeker. Wij werken volgens de strenge voorschriften van het VKG-keurmerk. Het keurmerk staat niet alleen voor productkwaliteit, het garandeert tevens een duidelijke en vakkundige, montage en nazorg.

  Zo bent u verzekerd bent van de beste kwaliteit, service en loopt u geen financieel risico. Een leverancier met het keurmerk biedt naast duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden namelijk ook financiële zekerheid. Zo bieden alleen VKG leveranciers een verzekerde aanbetaling met afbouwgarantie!

 • Werken jullie duurzaam?

  We zijn steeds bewuster van de gevolgen van onze consumptiemaatschappij. Daarmee lijkt de tijd van produceren, gebruiken en weggooien van producten voorbij. Daarom werken wij met het VKG Recyclesysteem. Met dit systeem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. 

  Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is, dat we dit proces tien keer kunnen herhalen, zonder kwaliteitsverlies.

 • Hoeveel garantie zit er op jullie kunststof kozijnen?

  Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is een hele investering, daarom is het belangrijk zekerheid te hebben over de eventuele afwikkeling van klachten en schade na uw oplevering. 

  Omdat wij ervan overtuigd zijn dat onze producten en diensten jarenlang mee kunnen geven wij 10 jaar garantie op uw nieuwe kunststof kozijnen, zo kunt u na het plaatsen van de kozijnen jarenlang onbezorgd genieten.

 • Hoe wij omgaan met het Coronavirus?

  Het Coronavirus houdt de gemoederen in ons land bezig. Mogelijk vraagt u zich af of uw inmeet- of montageafspraak doorgaat, of onze verkoopadviseurs nog thuisbezoeken afleggen en of u nog terecht kunt in onze winkels. Wees gerust: dat is op dit moment nog steeds het geval. Uiteraard zijn we extra alert en hebben we maatregelen getroffen in het belang van de gezondheid van onze klanten en medewerkers. Graag informeren wij u hierover. 

  Al onze medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd over de hygiënische maatregelen die zij in acht moeten nemen. Wij blijven thuis bij lichte klachten en proberen de (onderlinge) contacten tot een minimum te beperken. Hierbij volgen wij uiteraard dagelijks de adviezen van het RIVM en onze branchevereniging (VKG) en leggen wij onze medewerkers op altijd de instructies/richtlijnen van de lokale autoriteiten te volgen.

  Onze (service)monteurs, projectleiders en verkoopadviseurs:

  • Schudden geen handen.
  • Houden voldoende afstand met de klant (minimaal 1,5 meter) en zullen vragen om u waar mogelijk in een andere ruimte op te houden dan waar de montage of opname plaatsvindt.
  • Wanneer zij moeten niezen of hoesten, doen zij dit in hun elleboog.
  • Wassen regelmatig hun handen, drogen deze af met papieren handdoekjes en maken regelmatig hun iPad en telefoon schoon.
  • Zullen vooraf proactief informeren naar de situatie bij u thuis ten aanzien van het coronavirus.
  • Betreden geen huizen van klanten die last hebben van lichte verkoudheid, of hoesten, of keelpijn of koorts (meer dan 38 graden) hebben. In een dergelijk geval zullen wij een nieuwe afspraak met u maken voor een later moment.
  • Zullen geen afspraken maken bij klanten die last hebben van lichte verkoudheid, of hoesten, of keelpijn of koorts (meer dan 38 graden). Onze medewerkers zullen hier proactief naar informeren.
  • Zullen geen afspraak inplannen zolang er sprake is van deze klachten. Wij nemen weer contact met u op om - als het kan - een nieuwe afspraak te maken. Uiteraard kunnen wij ook met u afspreken dat u zelf contact met ons opneemt zodra de situatie is verbeterd.

  U kunt erop rekenen dat we er alles aan doen om de (mogelijke) samenwerking met onze Ramenfabriek zo prettig en fijn mogelijk te houden. Onze collega’s staan voor u klaar. In deze bijzondere tijd kan het echter gebeuren dat zaken iets anders gaan dan u van ons gewend bent. We hopen dat u hier begrip voor heeft. 

  versie 23 maart - 08.00 uur

Algemeen
 • Waarom kiezen voor kunststof kozijnen in plaats van houten of aluminium kozijnen?

  Kunststof kozijnen hebben tegenwoordig dezelfde uitstraling als houten kozijnen, maar hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium, zijn beter isolerend en hoeven niet geschilderd te worden. Als u het met enige regelmatig schoon maakt zien uw kozijnen er altijd perfect uit. 

  Daarnaast bieden kunststof kozijnen nog meer voordelen:

  • Inbraakveiligheid
  • Energiebesparing
  • Verbetering van het energielabel van uw woning
  • Geluidsisolatie
 • Ik vind kunststof kozijnen praktisch, maar het uiterlijk van hout mooier. Is dat op te lossen?

  Wij kunnen kunststof kozijnen zo maken, dat ze amper te onderscheiden zijn van houten kozijnen. Dit doen we door een folie met houtnerf structuur aan te brengen en/of door de lasverbinding aan te passen. 

  Bij kunststof kozijnen is deze verbinding normaal gesproken schuin, maar met onze Retro verbinding, heeft u zowel aan de binnen als aan de buitenkant van uw kozijn een rechte hoekverbinding, zoals tot voor kort, alleen houten kozijnen deze kende.

 • Zijn kunststof kozijnen duurder dan houten of aluminium kozijnen?

  Nee, kunststof kozijnen zijn niet duurder dan houten of aluminium kozijnen. Sterker nog, in de meeste gevallen bent u zelfs goedkoper uit. Hout wordt steeds duurder en de kozijnen dienen daarnaast ook nog om de drie tot vier jaar onderhouden te worden zoals schuren, verven en lakken. 

  Kunststof kozijnen kunnen levenslang meegaan en het enige wat u hoeft te doen aan onderhoud is het regelmatig schoonmaken van de kozijnen en het smeren van het hangen sluitwerk.

 • Zijn kunststof Kozijnen bestand tegen de invloeden van de natuur of verkleuren ze snel?

  Doordat onze kozijnen en renolitfolies 100% weekmaker vrij zijn, zijn deze gegarandeerd kleurecht en kunnen ze alle weersinvloeden moeiteloos aan. Uiteraard hebben kozijnen wel onderhoud nodig om vuilverkleuring en uitdroging te voorkomen. Hierbij moet u denken aan het reinigen van de kozijnen met een allesreiniger en het jaarlijks smeren van het hang- en sluitwerk. Zo houdt u de kunststof kozijnen in optimale conditie en gaan deze moeiteloos jarenlang mee.

  In onze webshop verkopen wij verschillende producten waar u uw kozijnen mee kunt onderhouden. 

 • Wat is de levensduur van kunststof kozijnen?

  Uiteraard is de exacte levensduur van een kunststof kozijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, maar wanneer we het algemene gemiddelde er bij nemen kunnen we stellen dat deze zo’n 60 jaar mee blijven gaan. Dit zorgt er voor dat je als eigenaar van een woning vaak slechts één keer dient te investeren in nieuwe kozijnen. 

  De gemiddelde levensduur van 60 jaar toont ook gelijk aan dat een kunststof kozijn veel duurzamer is dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Deze laatste beschikken immers slechts over een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Daar komt ook nog eens bij dat ze aanzienlijk meer onderhoud vergen, waardoor voor veel mensen de keuze voor kunststof kozijnen snel is gemaakt.

 • Waar worden kunststof kozijnen van gemaakt?

  Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (polyvinylchloride). Dit is een goedkoop en makkelijk te bewerken materiaal dat vaak wordt toegepast als vervanger van hout of zelfs beton. PVC ontstaat door het samenvoegen van koolwaterstoffen. Het eindresultaat zijn kleine korrels of poeder, waar vervolgens onder andere kunststof kozijnen van worden gemaakt. 

  Vaak wordt gedacht dat PVC slecht voor het milieu is, maar sinds 2006 zijn er strengere regels omtrent het bewerken van PVC. Er worden sindsdien organische en op tin gebaseerde stoffen gebruikt om PVC te maken, terwijl er voorheen loodhoudende stoffen voor werden gebruikt.

 • Is er subsidie te krijgen op kunststof kozijnen?

  Bent u eigenaar-bewoner van een bestaande woning, dan is er inderdaad goed nieuws voor u! U komt in aanmerking voor de subsidieregeling energiebesparing eigen huis als u minstens 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen laat uitvoeren. Een energiebesparende maatregel zou bijvoorbeeld het vervangen van glas door HR++ of triple hoogrendementsglas kunnen zijn, inclusief nieuwe isolerende kunststof kozijnen.  

  Meer weten over de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)? Lees meer op onze nieuwspagina of op de website van het RVO.nl of vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor uw woning!   

 • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van nieuwe kozijnen?

  In de meeste gevallen kunnen kozijnen zonder vergunning worden geplaatst, maar in bepaalde gevallen is er echter wel een vergunning nodig! Zo is dit bijvoorbeeld het geval bij huizen die als monument zijn verklaard. 

  Wilt u zeker zijn van uw zaak? Doe dan de vergunningscheck op de website van de overheid.

Offerte
 • Hoe kan ik een offerte opvragen?

  U kunt op verschillende manieren een offerte aanvragen. Allereerst bent u van harte welkom in een van onze showrooms. Onze vertegenwoordiger neemt dan graag alles met u door en maakt ter plekke een offerte.

  We kunnen natuurlijk ook vrijblijvend op locatie langskomen. Wij vragen u dan vriendelijk om het afspraakformulier op de website in te vullen of te bellen met 0800 - 0047 (gratis).

  Wilt u liever geen afspraak, maar alleen een offerte? Dan is de snelste en makkelijkste manier om gebruik te maken van onze offerte tool. Hier kunt u zelf alle gewenste kozijnen of andere kunststof producten en eventuele accessoires toevoegen. Uw offerte wordt binnen 24 uur verwerkt en dan ontvangt u een gepaste offerte op maat van onze vertegenwoordigers retour via e-mail.

 • Hoe kan ik het beste verschillende offertes vergelijken?

  Houd bij het vergelijken van offertes een aantal zaken in de gaten. Ten eerste de betrouwbaarheid van de leverancier. Check of de leverancier is aangesloten bij branchevereniging VKG en of hij over andere keurmerken beschikt. Daarnaast moet u er ook op letten dat u geen appels met peren vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld of er in beide offertes gebruik gemaakt wordt van dezelfde materialen en/of montagecondities.

  Ramenfabriek op ‘t Hoog is lid van de VKG en beschikt verder over de keurmerken: KIWA, KOMO, SKG, PKVW en CE. 

 • Er is schade aan mijn kozijnen ontstaan, kan ik een nieuwe offerte opvragen?

  Zodra u zelf de verzekering heeft ingelicht zullen zij vragen naar een offerte van de beschadigde producten. Indien deze offerte nog in ons systeem staat, kan de vertegenwoordiger van uw regio deze opnieuw versturen via e-mail. 

  U kunt ook bellen naar 0800-0047 (gratis) en vragen naar een offerte in verband met inbraak/stormschade. We zullen u dan doorverbinden met de juiste vertegenwoordiger. Hij zal dit verder met u in orde maken.

 • Ik ben akkoord met de offerte en nu?

  Nadat u de offerte digitaal ondertekent en terug stuurt, ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons terug met daarin een korte uitleg met betrekking tot het vervolgtraject. Onze collega's van de planning gaan de opdracht vervolgens inplannen. Zij proberen hiermee uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met de aangegeven montagemaanden, maar soms is dit helaas niet mogelijk.

  Ruim voor uitvoering ontvangt u van ons de eerste termijn factuur met daarop de exacte montage datum(s) bevestigt. Daarna wordt u binnen enkele weken door ons gebeld om een afspraak te maken voor het inmeten.

Opdracht
 • Wat gebeurt er nadat ik mijn bestelling heb geplaatst?

  Nadat wij uw ondertekende opdrachtbevestiging in goede orde hebt ontvangen krijgt u van ons een ontvangstbevestiging en uitleg over het vervolgtraject. Onze werkvoorbereiding gaat voor u aan de slag en u kunt uw eerste factuur en montagedatum per mail van ons verwachten. Ongeveer 8 weken voor montage wordt er bij u thuis ingemeten, deze afspraak wordt van te voren telefonisch met u gemaakt.

 • Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

  Ieder kozijn wordt op maat gemaakt voor onze klanten. De levertijd is mede afhankelijk van de kleur, uitvoering en andere specificaties. Als indicatie voor de levertijd kunt u zo’n 6 tot 10 weken aanhouden, na verstrekken van de opdracht.

  Kiest u ervoor om de montage ook door onze ramenfabriek uit te laten voeren, dan is de levertijd afhankelijk van de actuele planning. Momenteel bedraagt deze ongeveer 9 maanden na opdracht. 

  Daarnaast is de levertijd afhankelijk van type kozijnen, kleuren en hoeveelheden. Wilt u het graag voor een bepaalde datum geleverd hebben, dan kunt u dit altijd overleggen met ons.

 • Wanneer wordt er bij ons ingemeten?

  Naast de aanbetalingsfactuur (eerste termijn factuur) heeft u de montagedata ontvangen. Ongeveer 7 a 8 weken voor deze data wordt u gebeld om een afspraak te maken voor het inmeten. 

 • Moet ik iets aanbetalen?

  Wij maken uw bestelling speciaal voor u op maat. Direct bij de bestelling maken wij al diverse kosten en hiervoor hanteren wij de volgende betalingscondities:  

  Bij opdrachten met montage vragen wij een aanbetaling van 30% na opdracht, 50% voor de start van de montage en 20% betaalt u uiterlijk 2 weken na de eindoplevering. 

  Bij opdrachten zonder montage vragen wij een aanbetaling van 70% na opdracht en 30% betaalt u na levering. 

  Doordat wij aangesloten zijn bij het VKG, wordt uw aanbetaling gegarandeerd door het waarborgfonds. Zo bieden alleen VKG leveranciers een verzekerde aanbetaling met afbouwgarantie. Mocht de leverancier zijn verplichtingen niet kunnen nakomen, dan garandeert het waarborgfonds dat de montage opdracht voor dezelfde prijs, maar door een andere VKG leverancier, wordt overgenomen.

 • Ik heb een aanbetalingsfactuur ontvangen maar er is nog niet ingemeten, hoe zit dat?

  U ontvangt uw eerste termijn factuur na het verstrekken van de opdracht en deze dient binnen 2 weken betaald te worden. Daarna wordt u ongeveer 7 a 8 weken voor de bevestigde montagedatum door ons gebeld om een afspraak in te plannen voor het inmeten. 

Producten & accessoires
 • Welke vormen kunststof kozijnen zijn er leverbaar?

  Naast standaard vierkante kunststof kozijnen kunnen wij speciale vormen zoals, ronde, acht- of driehoekige kunststof kozijnen maken en leveren. 

  Qua indeling zijn er ook talloze mogelijkheden, wat in uw situatie de beste oplossing is kunt u het beste bespreken met uw vertegenwoordiger. Dit kan bij u thuis of in onze showroom.

  Overigens openen kunststof kozijnen voornamelijk naar binnen toe, maar net als bij houten kozijnen kunnen we ze ook leveren met naar buiten draaiende ramen, de kosten zijn dan wel hoger terwijl de inbraakwerendheid er op achteruit gaat.

 • Welke kleuren kunststof kozijnen kan ik kiezen?

  Bij ons heeft u de keuze uit verschillende houtnerf structuren en kleuren. Om uw kozijnen helemaal af te stemmen op uw wensen kunt u kiezen uit diverse opties, voor zowel renovatie als nieuwbouw kunststof kozijnen. 

  Standaard kunststof kozijnen zijn van binnen en buiten wit of crème-wit en uitgevoerd in glad kunststof. Daarnaast zijn er diverse houtnerf-folies of gladde folies in verschillende RAL-tinten verkrijgbaar. Hiermee is vrijwel elke kleurstelling en uitstraling voor uw kunststof kozijnen mogelijk.

 • Worden de kozijnen volledig met politiekeurmerk geleverd?

  Jazeker! Al onze kunststof gevelelementen voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen (PKVW). 

  Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het kost een inbreker simpelweg meer tijd om zo’n woning binnen te komen. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting, graag over!

 • Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een schuifkieppui?

  Een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. Het schuifdeel wordt opgeheven door acryl rollen die het verplaatsen makkelijk maken. De hefschuifpui is een erg degelijke kunststof schuifpui die tegen een stootje kan.

  Bij een schuifkieppui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand kan worden gezet en dit type kunststof schuifpui is goedkoper.

 • Draaien kunststof kozijnen naar binnen of buiten toe open?

  In principe draaien alle kunststof kozijnen naar binnen toe open, uitzonderingen zijn kunststof achterdeuren en schuurdeuren. 

  Wij kunnen echter ook kozijnen leveren met naar buiten draaiende ramen, de kosten zijn dan wel hoger terwijl de inbraakwerendheid er op achteruit gaat.

 • Welk glas wordt er standaard geleverd bij kunststof kozijnen?

  Alle kozijnen van Ramenfabriek op ‘t Hoog worden standaard geleverd met isolatieglas. Naast HR++ glas kunt u ook kiezen voor nog beter isolerende Triple glas (driedubbel glas). En daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden (afhankelijk van uw wensen en de situatie van uw woning); zonwerend, gelaagd veiligheidsglas, matglas, glas met een roeden-verdeling in of op het glas en zelfs glas met raamdecoratie tussen het glas in. 

  De keuze is zo groot dat wij u adviseren om de mogelijkheden vrijblijvend te komen bespreken in ons Kozijnen Belevingscentrum.


 • Wanneer moet ik veiligheidsbeglazing toepassen?

  De NEN norm 3569 omschrijft de noodzaak van risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas, door het toepassen van veiligheidsglas o.a. ter plaatse van borstweringen en ruiten van plafond tot op de vloer. Deze norm geeft eisen voor verticaal geplaatst, vierzijdig opgelegd, vlakglas met een dagmaat groter dan 150 mm, toegepast als bouwproduct voor gebouwen en bouwwerken. 

  Simpel gezegd, situaties waar de beglazing lager als 850mm tot peil (bovenkant afgewerkte vloer) loopt, dienen uitgevoerd te worden met deze beglazing. Afhankelijk van het doorvalrisico (binnen en/of buiten) dienen deze 1 of 2 zijde uitgevoerd te worden.

 • Kan ik insecten horren in mijn kunststof kozijnen plaatsen?

  Ja, dat kan. Kunststof kozijnen draaien naar binnen toe open, wat handig is voor (insecten-) horren. Via onze webshop kunt u op maat gemaakte horren bestellen. 

  Deze horren klikt u op de binnenzijde van het kozijn. De hor zit aan de buitenkant van het raam, tussen het kozijn en het draai-kiepraam. Insecten krijgen hierdoor geen kans en u opent de ramen voortaan altijd zonder dat de horren in de weg zitten.

 • Levert Ramenfabriek op ‘t Hoog ook rolluiken of screens?

  Ja, wij leveren ook (inbouw) rolluiken en (elektrische) screens. Bij interesse verwijzen wij u graag naar onze webshop

  Wilt u deze accessoires gelijk met een kozijnbestelling doen, geen probleem, geef dit even door aan de betreffende vertegenwoordiger of voeg ze heel eenvoudig zelf toe aan uw offerte

Montage
 • Wie monteert de kunststof kozijnen bij jullie?

  Voor de montage van de kunststof kozijnen werken wij met een tiental vaste montageploegen die al jarenlang ervaring hebben. Daarnaast beschikken zij over de volgende kenmerken:

  • Werken volgens de richtlijnen van het VKG.
  • Zijn gewend om bij u, als particulier, thuis te werken
  • Zijn klantgericht en denken zoveel mogelijk met u mee.
 • Hoe lang is een montageploeg bezig met het vervangen van de kozijnen?

  Bij een woonhuis van gemiddelde omvang zijn we ongeveer een (kleine) werkweek bezig. Natuurlijk is dit per situatie verschillend. Er zijn namelijk nogal wat variabelen, zoals het aantal ramen en de bereikbaarheid van de woning. Uiteraard gebeurt alles altijd in overleg met de klant en proberen we de montageduur zo kort mogelijk te houden.

  Ons doel is dat u aan het einde van een montagedag direct kunt genieten van het comfort van uw nieuwe kozijnen. U blijft nooit met een ‘gat’ in uw muur achter. Ook niet als wij meerdere dagen bij u aan het monteren zijn. 

  Het afvoeren van het afval van uw oude kozijnen is inbegrepen bij uw opdracht. Onze monteurs nemen dit of aan het einde van de dag op hun aanhanger mee terug, of er wordt een afvalcontainer geplaatst.


 • Hebben kunststof kozijnen na montage nog afwerking nodig?

  Als u er voor kiest de binnenafwerking ook door ons te laten uitvoeren, dan hebben de kunststof kozijnen na montage geen afwerking nodig! Wij zorgen dan voor de juiste aansluiting tussen het kozijn en de binnenmuur en indien gewenst het aanbrengen van een nieuwe kunststof vensterbank. 

  Als u besluit deze afwerking uit de opdracht te laten, omdat u zelf wilt afwerken of er nog gestuukt moet worden, dan zult u wel de overgang tussen de binnenmuur en het kozijn zelf moeten afwerken.


Service & onderhoud
 • Ik heb een probleem met één van mijn kozijnen, wat moet ik doen?

  Voor onderhoud - service en storing aan uw kunststof kozijnen kunt u online een afspraak maken door ons serviceformulier in te vullen. 

  Bij een probleem met een kunststof kozijn dat direct opgelost moet worden (inbraakschade, lekkage o.i.d.) kan het serviceformulier met melding spoed worden in gevuld. Deze melding wordt zo snel mogelijk opgepakt en hierna wordt er telefonisch contact met u opgenomen.

 • Mijn draaikiepraam staat open en is geblokkeerd, kan hier iemand voor langskomen?

  Soms kan het voorkomen dat een kunststof draaikiepraam tegelijkertijd in de draai EN kiepstand staat, het raam gaat niet meer dicht en het raamkrukje is geblokkeerd. Dit noemen we ook wel de ‘foutbediening’. Dit is een bekende situatie en zeker geen defect aan het draaikiepraam. Het raamt hangt er scheef bij en vanwege de verkeerd-bedien beveiliging kunt u de kruk niet meer terugdraaien en krijgt u het raam niet meer afgesloten.

  In de meeste gevallen kunnen we dit telefonisch met u oplossen. Bel ons gratis 0800-0047 nummer en kies keuzemenu 2, onderhoud en reparatie. Mocht dit niet telefonisch opgelost kunnen worden dan zal er een afspraak met u ingepland worden en zal onze monteur bij u thuis langs komen. 

 • Waarom beslaan onze ramen (condens)?

  Condens aan de buitenkant 
  Condens aan de buitenkant van de ramen is een bekend verschijnsel bij woningen met dubbel glas. Vooral in het voorjaar en najaar kunnen uw ramen beslagen zijn, meestal in de ochtenduren. De lage buitentemperatuur in combinatie met een hogere temperatuur binnen en relatieve vochtigheid veroorzaakt deze condens op de buitenste glasplaat. Eigenlijk bewijst condens op de buitenkant van uw ramen dus dat uw ramen prima isoleren. Condens aan de buitenkant van de ramen kunt u niet voorkomen. Gedurende de dag (bij het stijgen van de buitentemperatuur) zal de condens vanzelf weer verdwijnen.

  Condens aan de binnenkant 
  Heeft u condensatie aan de binnenkant van de kozijnen, dan is dit in de meeste gevallen te wijten aan te weinig ventilatie (en dus het stijgen van de luchtvochtigheid binnenshuis door bijvoorbeeld koken, douchen, uitgeademde lucht). Ons advies is om uw woning regelmatig goed te ventileren. Dat kan door uw ramen regelmatig open te zetten. Daarnaast kunt u natuurlijk de eventueel aanwezige ventilatieroosters openzetten.

 • Er zitten kleine gaatjes in mijn kunststof producten: waarom is dat?

  Bij inspectie van uw kozijn kunt u kleine gaatjes aantreffen aan de onderzijde van de profielen. Deze gaatjes zitten in de kozijnen met een reden. De gaatjes zijn noodzakelijk voor de functionaliteit van het kozijn. Ze dienen namelijk ter ontluchting en afwatering van de kozijnen. Deze gaatjes zorgen dat het water aan de onderzijde weg kan en het water de lucht niet vacuüm laat trekken. De gaatjes kunnen/mogen wij dan ook niet dichtmaken.

  De grote van de gaatjes is gebaseerd op de dichtheid van water. Als de gaatjes kleiner zouden zijn, kan het water alsnog niet het profiel verlaten.

 • Hoe moet ik kunststof kozijnen onderhouden?

  Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kunststof kozijnen adviseren wij u om de volgende richtlijnen hierbij aan te houden. Mocht u hiervoor vragen hebben, bel ons gerust op 0800- 0047. 

  Advies- onderhoud van de kunststof elementen

  • Gemiddeld 1x per maand reinigen met een zacht schoonmaakmiddel, geen schuurmiddel.
  • Gemiddeld 2x per jaar met een speciaal reinigingsmiddel, deze is ook via onze webshop te bestellen.

  Advies- onderhoud van het hang en sluitwerk

  • De bewegende onderdelen dienen minimaal 1x per jaar gesmeerd te worden met een siliconenspray.
  • De sloten van deuren dienen minimaal 2x per jaar gesmeerd te worden.

  Advies- onderhoud van de sluitrubbers 

  • 2 keer per jaar invetten zodat ze soepel blijven en niet inscheuren. 

  Belangrijk: Middelen die niet ter reiniging aangewend mogen worden zijn; remover, wasbenzine, aceton, vlekkenwater, acetaat, methyleenchloride en andere bijtende middelen. Bij sterke afwijkingen van bovenstaande onderhoudsaanbevelingen of verkeerd gebruik van de elementen staan wij niet in voor eventuele gevolgen.


 • Hoe moet ik kunststof kozijnen schoonmaken?

  Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met het reinigingspakket van Ramenfabriek op ’t Hoog. Hoe u het beste uw kozijnen kunt onderhouden kunt u terug lezen op onze blog over het schoonmaken. Over water dat in de kozijndelen terecht komt tijdens het schoonmaken hoeft u zich geen zorgen te maken trouwens, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.

“Sinds 1986 kozijnen op 't hoogste niveau!”